NBA Update: Tikfout Warriors’ eigenaar, nog meer blessures

Door

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Golden State Warriors

Het is zover! Aankomende nacht gaat het allemaal weer beginnen. Morgen dus óf met kleine oogjes op de werkvloer óf een snelheidsboete scoren op weg naar huis om zo snel mogelijk achter je League Pass te zitten. Hoe dan ook, veel plezier toegewenst! Helaas is het niet alleen maar goed nieuws wat de klok slaat vandaag.

Golden State Warriors mede-eigenaar Peter Guber heeft een fout gemaakt. De NBA stuurde maandag een persbericht rond dat er op dit moment 105 internationale spelers uit 37 verschillende landen actief zijn in de NBA. Raymond Ridder, director of media relations bij de Warriors, stuurde het bericht door met de volgende toevoeging:

The following is a great example of the growth of our league. There are 101 international players on NBA opening night rosters, which represents 22% of the league. We have five [5] international players on our roster (33%), which includes Andrew Bogut, Leandro Barbosa, Festus Ezeli, Ognjen Kuzmic and Nemanja Nedovic. We’ve come a long way…

Guber antwoordde als volgt:

I’m taking rosetta stone to learn Hungarian Serbian Australian swahili and hoodish This year. But it’s nice.

Het woord “hoodish” werd door iemand binnen de organisatie verkeerd opgevat. Het leek erop alsof Guber hiermee doelde op slang die gesproken wordt in de ghetto, the hood. Kort hierna verontschuldigde hij zich en bleek het om een ongelukkige autocorrect te gaan.

Someone just brought to my attention that an email I responded to earlier contains the word ‘hoodish,’ which I don’t even think Is a Word, and certainly not the one I intended to use,” Guber wrote in the email. “I intended to type Yiddish. Either my mobile fone autocorrected or it was typed wrong. In any event I regret if anyone was unintendedly offended

Ongelukkige fout in een jaar, waarin al eerder (mede) eigenaren discriminerende uitlatingen deden, die uitgebreid in de media ter sprake kwamen. In dit geval lijkt het op een onschuldig foutje.

Nog meer blessures
De Indiana Pacers hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen maanden. Natuurlijk was er het uitvallen van Paul George door die vreselijke beenbreuk. De afgelopen dagen werd duidelijk dat George Hill, David West en C.J. Watson de eerste weken van het seizoen niet in actie zullen gaan komen. De vraag is hoe coach Frank Vogel hiermee om zal gaan, aangezien de Pacers geen vreselijk diep roster hebben.

In Oklahoma City blijven de blessures zich opstapelen. Kevin Durant blesseerde zijn voet en zal langdurig geblesseerd zijn en ook Anthony Morrow zal vier tot zes weken moeten missen door een blessure aan zijn knie. Alsof dat alles nog niet genoeg is zijn nu ook Reggie Jackson en Jeremy Lamb geblesseerd. Hiermee bestaat het roster van de Thunder nog slechts uit negen fitte spelers.

De Spurs zullen het seizoen moeten openen zonder Tiago Splitter en NBA Finals MVP Kawhi Leonard. Splitter is herstellende van een kuitblessure en Leonard heeft nog steeds last van een ontsteking aan zijn oog.

Bo Outlaw?
De Philadelphia 76ers hebben gisteren Travis Outlaw overgenomen van de New York Knicks. Nu vraagt u zich misschien af wie Travis Outlaw nou precies is? Dat is geen schande. Zeker aangezien ze op de website van de Sixers ook geen flauw idee hebben wie hij is. Sterker nog, op diezelfde website waren ze ervan overtuigd dat Bo Outlaw uit zijn zuurverdiende retirement gehaald was om het team te versterken!

Bo Outlaw

De Sixers scoren dan weer wel punten met hun 3D-projectie:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen