Hansbrough bloeit op bij de Pacers

Door

De NBA Finals zitten erop. De meeste spelers genieten op dit moment van hun zomervakantie die wellicht langer gaat duren dan verwacht. Er dreigt een lockout (staking) aan te komen. De NBA maakt verlies, terwijl spelers enorme salarissen ontvangen. Iemand zal water bij de wijn moeten dan, want er moet nog heel wat gebeuren voordat het nieuwe seizoen eind oktober van start kan gaan.

Tijd om terug te kijken naar het afgelopen seizoen. Tyler Hansbrough springt er voor mij tussen uit. De tweede jaars forward van de Indiana Pacers herpakte zich sterk na een wisselvallig rookie jaar, waarin hij slechts tot 29 wedstrijden kwam vanwege een oorinfectie.

Zijn comeback kwam niet eenvoudig tot stand. Hansbrough miste een groot deel van de voorbereiding en kwam in de eerste weken niet voor in de plannen van coach Jim O’Brien. Critici twijfelde of Psycho T ooit een vaste waarde zou kunnen worden in de NBA.

Vooral de fans, waaronder ik, wilde meer zien van Hansbrough. Zijn spel verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar wat kan ik genieten van zijn inbreng in het team. Hij knokt voor elke bal, zijn jumper is lelijk, maar effectief en hij laat zich niet afschrikken door langere mannen in de paint.

Hansbrough gaat net zo lang door totdat hij een score maakt met een dunk of die aparte hookshot van hem. De Pacers speelden niet goed en dat koste de kop van O’Brien. Assistent Frank Vogel nam het stokje over en creeërde meteen duidelijkheid. Josh McRoberts en Hansbrough zouden de minuten gaan verdelen op de power forward positie.

Het resultaat is bekend. De Pacers begonnen beter te spelen en plaatste zich voor de playoffs, waarin de Chicago Bulls met 4-1 een maatje te groot bleken te zijn. Scorebordjournalistiek om trainer Co Adriaanse te quoten.

De wedstrijden waren close en de Pacers lieten de Bulls vaak ontsnappen in de slotfase. Hansbrough maakte gemiddeld 32 minuten per wedstrijd in deze serie, dat had hij te danken aan zijn goede optreden in de laatste vier maanden van het seizoen.

In februari scoorde Hansbrough zelfs 16.8 punten gemiddeld per wedstrijd en pakte daarbij 7.1 rebounds. Als er een nieuw NBA seizoen komt, dan verwacht ik een nog betere Hansbrough. Hier wat hoogtepunten van zijn tweede jaar bij de Pacers.

Foto: ms.scsd1.com

Ook leuk om te lezen