ROY: Anthony Davis, en de rest?

Door

Het nieuwe NBA seizoen staat op het punt van beginnen. Voor de rookies is het één van de hoogtepunten uit hun prille carrière als professioneel basketballer. Maar wie zal er gaan lopen met de begeerde Rookie of the Year (ROY) Award? Alle ogen zijn gericht op toppick Anthony Davis maar er zijn andere kapers op de kust.

Het leven van een rookie is, zo wordt vaak gezegd, niet voor de poes. Ze worden opgezadeld met het ene rotkarwei na het andere: de zakken dragen van de sterren, eten en drinken gaan halen voor de rest van het team, na de training alles opruimen, verkleed rondlopen, dansjes doen, enzovoort. Soms lijkt het wel alsof ze de speelbal van de veteranen zijn. Wie echter zijn kunsten toont, zal snel op respect kunnen rekenen. Daarnaast worden ze daardoor snel kandidaat voor het winnen van de ROY. Bij Sport Amerika zien we de volgende tien rookies, in volgorde, als de kandidaten bij uitstek om gekroond te worden tot beste rookie van het jaar:

10. Thomas Robinson PF/C (Kings)

Er was lang sprake dat Robinson al als tweede geselecteerd zou worden. Hij viel terug naar plaats vier maar de Kings mogen daarmee ontzettend blij zijn. Met Robinson en DeMarcus Cousins beschikken ze over een talentvol frontcourt. Robinson zal zich vooral concentreren op het defensieve werk en zal achter de schermen gaan werken aan zijn offensieve talenten.

9. Meyers Leonard C (Blazers)

De vorige center die als lotto-selectie naar Portland kwam, was Greg Oden. Daarmee is het niet zo goed afgelopen. Maar met Leonard zou het weleens heel wat beter kunnen gaan. De boomlange center maakte vorig seizoen een enorme sprong voorwaarts bij Illinois en heeft nauwelijks concurrentie bij de Blazers. Hij zal dus meteen zijn ding mogen doen: inside scoren, rebounden en shots blokken.

8. Austin Rivers SG/PG (Hornets)

De Hornets mochten twee keer hun gang gaan tijdens de draft en selecteerden ook combo-guard Austin Rivers. Het team zit in point guard-nood en dus is de komst van Rivers een goede zaak. Op termijn moet hij de ‘floor leader’ worden en Greivis Vasquez naar de bank sturen. Zijn transitie naar die positie zal tijd vragen maar Rivers is talentrijk genoeg om dat aan te kunnen.

Klik op de afbeelding om de hele top tien van de Rookie of the Year te bekijken.

 

 

Ook leuk om te lezen