NBA Recap (21): Clippers winnen the battle of LA

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 21.

New York Knicks at Oklahoma City Thunder 92-104

De Oklahoma City Thunder (11-2 record) walsten afgelopen zondag over de New York Knicks heen, alsof ze er niet stonden. Kevin Durant scoorde 28 punten, James Harden 24 punten vanaf de bank en Russel Westbrook noteerde bijna een triple double. Bij rust stond het al 70-47 en voor de derde keer achter elkaar in een thuiswedstrijd kwamen de starters geen minuut in actie in het vierde kwart. De Knicks (6-6 record) speelden zonder de geblesseerde Carmelo Anthony.

New Orleans Hornets at Memphis Grizzlies 99-108

De Memphis Grizzlies plaatsen een run in het tweede kwart en gaven de voorsprong daarna niet meer uit handen. Rudy Gay was goed voor 23 punten en center Marc Gasol droeg zijn steentje bij met 20 punten en 11 rebounds in de 108-99 overwinning op de Hornets.

Sacarmento Kings at Dallas Mavericks 60-99

Over blowout victories gesproken. De Dallas Mavericks wonnen voor de vijfde keer op rij een wedstrijd door de Sacramento Kings met 99-60 een pak op de broek te geven. Jason Terry scoorde 21 punten voor de ploeg van coach Rick Carlisle die in het vierde kwart de starters rust gunde.

New Jersey Nets at Utah Jazz 94-107

Deron Williams keerde voor het eerst terug in Utah na zijn trade naar de New Jersey Nets. De spelverdeler vond het leuk om zijn oud-teamgenoten te spelen, maar ontving ook de nodige boo’s van het thuispubliek. De Jazz versloegen de Nets met 107-94 dankzij 18 punten en 12 rebounds van Paul Millsap.

Los Angeles Lakers at Los Angeles Clippers 94-102

De Clippers zijn momenteel de beste ploeg in Los Angeles. Na twee preseason zeges op de Lakers, waren de Clips ook de sterkste in de eerste confrontatie van het reguliere seizoen. Kobe Bryant scoorde 42 punten (voor de vierde keer achter elkaar veertig punten of meer), maar de Clippers hadden daar een antwoord op. Chris Paul was goed voor 33 punten en 6 assists en Blake Griffin noteerde 22 punten en 14 rebounds.