NBA Recap (20): Bulls verstevigen koppositie

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 20.

Minnesota Timberwolves at Atlanta Hawks 91-93

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Minnesota Timberwolves, maar ze zagen de Atlanta Hawks terugkomen van een achterstand van 18 punten. Ivan Johnson maakte de belangrijke vrije worpen in de slotfase, Kevin Love (30 punten en 13 rebounds) miste de driepunter voor de overwinning. Ricky Rubio was goed voor 18 punten, 12 assists en 5 steals.

Boston Celtics at Indiana Pacers 83-97

De ploeg van Doc Rivers verloor voor de vierde keer op rij een wedstrijd. De Indiana Pacers waren te sterk voor de Celtics. Danny Granger scoorde 21 punten voor Indiana (9-3 record) die in eigen huis nog altijd ongeslagen zijn. Beide ploegen schoten niet beter dan 39 procent van het veld.

Philadelphia 76ers at Washington Wizards 103-90

Lou Williams scoorde 24 punten en Andre Iguodala noteerde 23 punten voor de Philadelphia 76ers die voor de tweede keer in twee dagen de Washington Wizards (1-10 record) wisten te verslaan. Center JaVale McGee had statistisch gezien een leuke avond met 23 punten, 18 rebounds en 5 blocks.

Golden State Warriors at Charlotte Bobcats 100-112

Kemba Walker kreeg de voorkeur in de basis boven center Boris Diaw en betaalde coach Paul Silas terug door in het eerste kwart 15 punten te scoren voor de Bobcats. Walker eindigde uiteindelijk op 23 punten in de eenvoudige overwinning op de Golden State Warriors.

Toronto Raptors at Chicago Bulls 64-77

De Chicago Bulls verstevigden afgelopen zaterdag de koppositie (12-2 record) in de Eastern Conference door in eigen huis de Toronto Raptors te verslaan. Derrick Rose scoorde 18 punten en had 11 assists. De Raptors speelden opnieuw zonder hun big man Andre Bargnani.

Portland Trail Blazers at Houston Rockets 105-107/OT

De Portland Trail Blazers forceerden een verlenging, maar daarin waren de Houston Rockets een maatje te groot. Kevin Martin scoorde de laatste zes punten voor de Rockets, waaronder vier cruciale vrije worpen. Kyle Lowrie was de topscorer met 33 punten, 8 rebounds en 9 assists.