NBA Off-season Preview: Brooklyn Nets

Door

Brooklyn Nets v Cleveland Cavaliers

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Brooklyn Nets.

Terugblik 2014/2015
Hoe je het wendt of keert, de Nets hebben een dramatisch seizoen achter de rug. Van een club die met afstand het meest betaalde aan salarissen (zeven miljoen dollar meer dan de nummer) mag je verwachten dat ze mee zouden strijden voor het kampioenschap. Niets bleek minder waar. Pas op de allerlaatste speeldag werd de achtste plek in het zwakke Oosten vastgesteld, waarna Brooklyn troosteloos met 4-2 werd uitgeschakeld door Atlanta in de play-offs.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Joe Johnson
Deron Williams
Jarrett Jack
Bojan Bogdanović
Sergey Karasev
Mason Plumlee
Earl Clark (volledig ongegarandeerd)
Darius Morris (volledig ongegarandeerd)
Markel Brown (volledig ongegarandeerd)
Cory Jefferson (voleldig ongegarandeerd)

Free Agents:
Brook Lopez (player option)
Thaddeus Young (player option)
Mirza Teletović (restricted)
Alan Anderson (player option)
Jerome Jordan (restricted)

Draftkeuzes
# 29
# 41

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Brook Lopez
2) Hercontracteren Thaddeus Young
3) Hercontracteren bankspelers Alan Anderson en Mirza Teletović

Door de weg die Brooklyn enkele jaren geleden ingeslagen is (binnenhalen van spelers met peperdure contracten), verkeren de Nets momenteel in een situatie waarin ze eigenlijk geen kant op kunnen. Zolang de ondermaats presterende Johnson en Williams onder contract staan, hebben de Nets minimale financiële ruimte om de ploeg te versterken, wat eigenlijk broodnodig is. Doordat tanken ook geen optie is (eerste ronde draftpicks komende drie seizoenen gaan naar Boston), kan Brooklyn niets anders doen dan middels de Bird Exception hun eigen bovengemiddeld presterende free agents (Anderson, Lopez en Young zullen normaliter allen hun spelersoptie niet lichten) behouden.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Nets
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen