Wizards revancheren zich in Indiana en forceren Game 6

Door

BannerPlayoffs

Onder aanvoering van The Polish Hammer hebben de Washington Wizards zich dinsdag gerevancheerd voor twee opeenvolgende verliespartijen tegen de Indiana Pacers. Op bezoek in Indiana was center Marcin Gortat goed voor 31 punten en zestien rebounds en pakten de Wizards een ruime overwinning om zichzelf in leven te houden in de Eastern Conference Semi Finals: 102-79.

WmtLvm4

Reactie:

852828117

Het gebrek aan rebounds was het grote probleem voor de Pacers op dinsdagavond. Washington greep 62 keer de basket na een gemist schot, terwijl Indiana slechts 23 keer een rebound wist veilig te stellen. Het verschil van 39 rebounds is het grootste verschil in een play-offswedstrijd sinds 1985.

Naast Gortat speelde ook John Wall de beste play-offswedstrijd van zijn carrière voor de Wizards. De jonge point guard scoorde 27 punten waaronder zeventien in het derde kwart, waarin Washington wegliep van Indiana.

Na een aantal semi-indrukwekkende wedstrijden lukte het Indiana niet om de Wizards voor altijd af te schudden. David West werd topscorer voor de Pacers met zeventien punten, gevolgd door Paul George met vijftien punten. Roy Hibbert verviel weer in de dip waarin hij de laatste drie maanden vaak zat. De 2.18 meter lange center was slechts goed voor vier punten en twee rebounds.

Uiteindelijk konden zelfs dunks van back-up center Ian Mahinmi niet baten. Game 6 is donderdag in Washington.

Recap:

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen