NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel III

Door

Arkansas v Iowa State

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze derde editie kijken we naar vier spelers die uitkomen in de derde ronde die zaterdag op zondagnacht wordt afgewerkt. We kijken onder andere naar misschien wel de beste scorer in het toernooi, en een onzichtbare point guard die zaterdag het fenomeen D’Angelo Russell moet gaan afstoppen.

#4 T.J. McConnell, point guard (vierdejaars) voor de #2 Arizona Wildcats

Zaterdag nemen de #2 Arizona Wildcats het op tegen de #10 Ohio State Buckeyes, en daarbij zal de meeste aandacht vooral uitgaan naar D’Angelo Russell, die in de voorgaande editie al werd besproken. Maar gelukkig voor Arizona hebben zij zelf ook een prima point guard: T.J. McConnell

McConnell is geen scorer zoals Russell dat is, en dit heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid opties die de Wildcats aanvallend hebben. Maar toch is hij een uiterst belangrijke spil in de machine die Sean Miller heeft gecreëerd. Hij zorgt voor bijna zeven assists per wedstrijd, en doet een beetje van alles wat.

De 22-jarige point guard pakt wat rebounds, zorgt voor wat steals, en had in het Pac-12 toernooi ook twee double doubles. Als McConnell zijn directe tegenstander, Russell, weet te beteugelen, en zelf weer zijn steentje kan bijdragen, dan moet er voor de Wildcats geen vuiltje aan de lucht zijn.

Ook leuk om te lezen