Tiende zege op rij voor Thunder, Nuggets verslaan Grizzlies

DSC_0208 3

Sacramento Kings @ Oklahoma City Thunder, 103-113

Zoals al het hele seizoen was Oklahoma oppermachtig. Ze begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen tot het vierde kwart nauwelijks in gevaar. In het vierde kwart deed Sacramento wat terug, tot grote onvrede van Kevin Durant die toekeek op de bank. In de tweede helft was Sacramento beter met 61 punten tegen 52 van de Thunder. Maar mede door 31 punten van Durant ging de Thunder er alsnog met de overwinning vandoor. Dit betekende alweer de  tiende overwinning op rij voor Oklahoma, dat ruim aan kop gaat in de Western Division. Isiah Thomes was goed voor 26 punten namens de Kings. De volgende wedstrijd van Oklahoma is een ware topper in de Western Division. Ze spelen tegen de nummer twee: San Antonio Spurs.

Memphis Grizzlies @ Denver Nuggets, 94-99

Onder aanvoering van Andre Iguodala heeft Denver gewonnen van Memphis. Hij scoorde 20 punten, had 7 assists en 5 steals. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Tot aan de laatste paar minuten in het vierde kwart bleef het spannend, maar ‘Iggy’ scoorde een aantal loepzuivere punten en hierdoor ging Denver er vandoor met de overwinning. Rudy Gay was aan de kant van Memphis topscorer met 21 punten. Door deze overwinning blijft Denver steken op 12 overwinningen en 12 nederlagen dit seizoen. Deze nederlaag betekende alweer de derde nederlaag op rij voor Memphis.

Golden State Warriors @ Orlando Magic, 85-99

De wedstrijd begon goed aan beide kanten. Lange tijd ging het gelijk op. Desondanks ging Orlando rusten met een hele ruime voorsprong. Ze gaven die voorsprong nooit meer weg. De bank van Orlando was erg goed en mede hierdoor kwamen ze niet meer in gevaar. David Lee was goed op dreef en maakte 24 punten. J.J Redick was namens Orlando goed voor 16 punten. Door deze nederlaag kwam er een einde aan de ‘winningstreak’ van vijf wedstrijden van de Warriors. Ondanks dat staan ze er prima voor met 15 overwinningen en 8 nederlagen tot nu toe.

Minnesota Timberwolves @ New Orleans Hornets, 113-102

Opnieuw een nederlaag voor New Orleans. Lange tijd hielden ze stand in de wedstrijd. Mede door een goede Austin Rivers, die 27 punten maakte. Toch was het niet genoeg. Minnesota was gewoon een paar maten te groot. Nikola Pekovic scoorde maar liefst 31 punten en pakte 5 rebounds. Deze nederlaag betekende de zesde nederlaag op rij voor New Orleans. Minnesota doet het een stuk beter en won drie achtereenvolgende wedstrijden.

Utah Jazz @ Phoenix Suns, 84-99

In het eerste kwart ging het gelijk op. Vanaf het tweede kwart begon het te lopen bij de Suns. Op een gegeven moment was het puntenverschil tussen de Suns en Jazz meer dan 20 punten. Toch kwam Utah terug, maar het bleek uiteindelijk verre van genoeg en de Suns wonnen  dik verdiend. Jared Dudley scoorde 22 punten voor de Suns. Al Jefferson was aan de kant van Utah goed voor 14 punten en 11 rebounds. Utah komt door deze nederlaag op een 13-11 record.