Lakers weten weer wat winnen is

DSC_0208 3

Boston Celtics @ Houston Rockets, 89-101

Boston kende een goede week met twee overwinningen op Dallas en Philadelphia. Helaas konden ze dit niet doorzetten. In het eerste kwart keken ze al tegen een ruime achterstand aan. In het tweede kwart kwamen ze weer terug. Met een schitterende dunk van Jeff Green over Carlos Delfino en een mooie driepunter van Jason Terry kwamen de Celtics op gelijke hoogte. De Celtics gingen rusten met een mooie voorsprong. Dit bleek alleen niet goed genoeg. In het derde kwart kwamen de Rockets weer op stoom onder aanvoering van natuurlijk James Harden en uiteindelijk gaven zij de voorsprong niet meer uit handen. Harden scoorde uiteindelijk 21 punten en had 5 assists. Paul Pierce maakte 18 punten voor de Celtics. Rajon Rondo was goed voor 13 assists en 7 turnovers. De volgende wedstrijd van de Celtics is vanavond in en tegen San Antonio.

Los Angeles Lakers @ Washington Wizards, 102-96

Na vier nederlagen op rij was daar dan eindelijk de overwinning voor de Lakers. Ook aan de wedstrijd tegen de Wizards begonnen de Lakers matig. Aan het einde van het eerste kwart gaven ze de voorsprong onnodig weg. De Wizards domineerden het tweede kwart, maar de Lakers wisten nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. In het derde kwart kende de Lakers weinig problemen. De schrik zat er wel even in bij de Lakers toen Kobe Bryant hard en pijnlijk ten val kwam na een mooie actie. Ondanks dat gaf Los Angeles de zege niet meer uit handen. Ondanks de 30 punten van Bryant, zat hij niet heel lekker in de wedstrijd en scoorde een gering aantal driepunters. De Lakers spelen morgen tegen Philadelphia. die ze zeker niet moeten onderschatten.

Philadelphia 76ers @ Indiana Pacers, 85-95

Een zeer aantrekkelijke confrontatie. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Lange tijd ging het erg gelijk op. Spencer Hawes scoorde, met nog slechts één seconden op de klok voor de rust, een mooi punt voor de Sixers, In het derde kwart kende de Pacers weinig problemen en liep het uit. Toch wisten de Sixers nog terug te komen, mede door Evan Turner die een prima wedstrijd speelde en volop aanwezig was. Helaas bleek dit niet genoeg en gingen de Pacers er met de overwinning vandoor. Man van de wedstrijd was Paul George met 28 punten.

Detroit Pistons @ Brookyn Nets, 105-107

Beide teams waren lange tijd gelijkwaardig. Wat heet, de hele wedstrijd. In de allerlaaste seconde van het vierde kwart, met een 90-90 tussenstand, kreeg Deron Williams nog een giga kans op de overwinning, maar hij faalde en dat betekende dus overtime. Ook in de overtime ging het gelijk op en die eindigde eveneens in een gelijk spel. In de tweede overtime was daar dan eindelijk de overwinning voor Brooklyn. Met een mooi schot in de allerlaatste seconde bezorgde Joe Johnson die overwinning. Hij was deze wedstrijd ook topscorer met 28 punten. Deze overwinning betekende  de achtste overwinning in een thuiswedstrijd voor Brooklyn. Aan de kant van de Pistons speelde Brandon Knight een prima wedstrijd. Hij maakte 22 punten en pakte 5 rebounds. Detroit blijft kwakkelen met een 7-18 record.

Milwaukee Bucks @ Cleveland Cavaliers, 90-86

Milwaukee domineerde de gehele eerste helft. Na de rust veranderde dit en kwamen de Cavaliers helemaal terug. Dit duurde alleen niet heel lang. De Bucks kwamen weer op voorsprong en eigenlijk kwamen ze nooit meer echt in gevaar. Man van de wedstrijd was Monta Ellis met 33 punten. Aan de kant van de Cavaliers was Kyrie Irving op schot met 26 punten. Cleveland staat nogsteeds hopeloos onderaan in de Central Divsion met een 5-19 record. Milwaukee doet het een stuk beter. Zij passeerden de Bulls en staan momenteel eerste in de Central Division.

Dallas Mavericks @ Toronto Raptors, 74-95

Een goede en mooie overwinning van de Raptors. In het eerste kwart keken de Raptors nog tegen een kleine achterstand aan, maar daarna is het nooit meer in gevaar geweest. De Mavericks kwamen er totaal niet aan te pas, mede door een paar hele mooie driepunters van Linas Kleiza. Hij scoorde 20 punten en pakte 5 rebounds. Chris Kaman scoorde namens Dallas 15 punten. Dallas staat er niet goed voor met 11 overwinningen en 12 nederlagen tot nu toe dit seizoen. Dat zijn ze niet gewend in Dallas de laatste jaren.