NBA Highlight Reel: Scola fires shots, double alley-oop

Door

Houston Rockets v Charlotte Bobcats

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA Recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Scola laat zijn leven niet ruïneren door Sixers
Luis Scola won vannacht met de Toronto Raptors van de Philadelphia 76ers met 76-96. Achteraf sprak voor de camera tegelijkertijd zijn sympathie uit over de geplaagde ploeg, maar dat weerhield hem er niet van om een sneer uit te delen. “Ze gaan op een goed moment iemands leven kapot maken. Niemand wil die ploeg zijn die van ze verliest.” Shots fired!

2. Double alley-oop
Zelden vertoond, en daarom dus extra spectaculair: de double alley-oop. Brandon Knight gooit ‘m naar Eric Bledsoe voor de dunk, maar die gunt de finish aan Jon Leuer. De Phoenix Suns maakten er een circusact van in de met 101-108 gewonnen wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves.

Commentatoren:
“… put that in the Cirque du Soleil in Vegas!”
– “That looked like something right out of the Globetrotters!”
“The fourth quarter dunk show with the Gorillas — I don’t know if it’s gonna live up to the expectations after that one!”

3. The 20k Halfcourt Shot
Het zal je maar gebeuren: je zit lekker popcorn te eten op de tribune, wordt uitverkozen om een balletje te schieten en wat zakcentjes te verdienen in de rust van de wedstrijd, en je wint $ 20.000,- omdat je de halfcourt shot weet te verzilveren. Het overkwam deze fan van Oklahoma City (die helaas geen knuffel kreeg van Kevin Durant voor zijn actie).

4. Welcome home — thud!
Mario Chalmers heeft gevoeld hoe het is om terug te keren in Miami. Hij belandde vol op z’n achterste na een screen van zijn oud-ploeggenoot Chris Bosh. Chalmers kan niet ontkennen dat hij van tevoren is gewaarschuwd. “I’ll probably yell at him a few times for old time’s sake.”

5. Heeeey-ward
Je zou het boontje om z’n loontje kunnen noemen. Als je zo vroeg in de wedstrijd al zo brutaal bent om een tegenstander te blocken, dan kan je het later in de wedstrijd natuurlijk op je eigen bord verwachten. Nietwaar, Gordon?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen