Best Play-off Performance (7) – Anthony vs Heat

Door

De NBA play-offs liggen al weer enkele weken achter ons. De free agency is in volle gang en de rosters van teams veranderen met de dag door de vele transfers. De Summer League is van start gegaan. De die-hard fans zullen daar de sterren van de toekomst zien schitteren, terwijl over twee weken het grote mannen werk begint in Londen bij de Olympische Spelen. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele topprestaties van de NBA-vedetten tijdens het afgelopen post-season. Nummer 7: Carmelo Anthony in game 4 vs. Miami Heat. 

De New York Knicks waren bij voorbaat natuurlijk al kansloos tegen de gedoodverfde titelfavoriet uit Miami. Toen ook nog de guards Shumpert en Davis met blessures afhaakten, en eerder al Jeremy Lin, was het helemaal einde verhaal voor Carmelo Anthony en co. Anthony weigerde zich bij een 3-0 achterstand echter zonder slag of stoot over te geven en liet in de vierde game zien waarom hij met recht tot een van de beste basketballers in de NBA wordt gerekend.

‘Melo houdt de Knicks in de eerste drie periodes in de buurt van de Heat en zorgt uiteindelijk met twaalf punten in het vierde kwart voor de zege.  Een driepunter bij een gelijke stand van 84-84 en 54 seconden op de klok is uiteindelijk de nekslag voor Miami. Anthony pakt ook nog zes rebounds en geeft vier assists en laat een knappe all-round game zien. De 89-87 overwinning betekent de enige zege van New York in de series, die door Miami met 4-1 wordt gewonnen.

Ook leuk om te lezen