Maple Leafs vergroten zorgen Ducks

Door

Na een sterk begin van het seizoen zijn de Anaheim Ducks inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de Pacific Division met maar liefst tien punten achterstand op de plek boven hen. Daarnaast staat de ploeg van coach Randy Carlyle op de veertiende positie in de Western Conference met slechts één puntje voorsprong op de rode lantaarn-drager, de Columbus Blue Jackets. Afgelopen zondag namen de Ducks het in eigen huis op tegen de dit jaar sterke Toronto Maple Leafs en wederom stapten ze met lege handen van het ijs.

Dat de wedstrijd tegen de Maple Leafs een zware zou worden voor de Ducks stond van tevoren eigenlijk al vast. De Canadezen zijn dit seizoen niet alleen ijzersterk bezig met een tweede plek in de Eastern Conference, de Ducks maken juist een slechte serie door, want voor de onderlinge ontmoeting had de ploeg uit Anaheim de laatste vier wedstrijden verloren.

De thuisploeg begon nog sterk aan het duel, want halverwege de eerste periode kwamen de Ducks op voorsprong via een powerplay-goal van Francois Beauchemin. Vijf minuten later bogen de bezoekers deze achterstand echter binnen een tijdsbestek van negentien seconden om in een voorsprong. Eerst was het Tyler Bozak die voor de gelijkmaker zorgde, eveneens tijdens een man-meersituatie, en even later zorgde Clarke MacArthur via een succesvol slapshot voor de 1-2 tussenstand.

Nadat Joey Crabb de stand in het tweede bedrijf naar 1-3 had getild, besliste man-of-the-match Tyler Bozak het duel vroeg in de derde periode door met zijn backhand voor de 1-4 te zorgen. De Ducks kwamen vijf minuten later nog wel dichterbij via een goal van Corey Perry, maar verder lieten de Leafs het niet meer komen. Twaalf seconden voor het einde strooide Luke Schenn via een empty-netter zelfs nog meer zout in de wonden van de Ducks en bracht zo dus de eindstand op 2-5.

Ducks-coach Carlyle vond dat zijn team niet slim genoeg heeft gespeeld en was furieus: „Het lijkt wel alsof we dood zijn tussen de oren. We denken gewoon niet na en lezen het spelletje niet. Daarnaast bezorgen we onszelf extra werk door de kansen niet af te maken en slechte passes af te leveren. Ik kan sommige plays van ons gewoonweg niet begrijpen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Anaheim Ducks en de Toronto Maple Leafs:

Foto: tsn.ca

Ook leuk om te lezen