Voorbeschouwing: WWE Money in the Bank

Door
WWE Champion CM Punk

WWE Championship Match – Guest Referee: AJ
CM Punk (c) vs. Daniel Bryan
CM Punk en Daniel Bryan laten de laatste maanden zien dat ze tot de absolute top van de WWE behoren. De twee voormalige independent pro wrestlers, die vanwege hun ‘look’ eigenlijk niet in het profiel van een WWE Superstar passen, zijn instaat om zowel in de ring als ‘on the mic’ de show te stelen en een verhaal te vertellen. Bovenstaande is ook te zeggen over AJ. Ze heeft niet het uiterlijk en de uitstraling van een gemiddelde WWE diva, ze heeft echter wel veel talent en een intrigerende persoonlijkheid. Wat mij betreft is AJ de MVP (Most Valuable Player) van de eerste helft van het jaar. Haar onvoorspelbare gedrag zorgt voor interessante TV en geeft een extra dimensie aan de ‘feud’ tussen Punk en Bryan. Tijdens de WWE Championship match is ze Guest Referee en zal ze dus zeker invloed hebben op de uitkomst van de match. De vraag is: Kiest ze voor CM ‘I Dig Crazy Chicks’ Punk of voor haar ex Daniel ‘Yes! Yes! Yes!’ Bryan? Laten we hopen dat we tijdens Money in the Back, in tegenstelling tot No Way Out, wel een echte ‘payoff’ krijgen. Ik verwacht opnieuw een fenomenale 5-star match die, dankzij AJ, wordt gewonnen door CM Punk.

World Heavyweight Championship Match
Sheamus (c) vs. Alberto del Rio
Alberto del Rio heeft de laatste weken een andere, meer agressieve, kant van zijn character laten zien. Wat mij betreft is dat een positieve ontwikkeling, het maakt zijn heel character een stuk geloofwaardiger. Sheamus staat garant voor uitstekende matches, zijn SmackDown match tegen Chris Jericho was zelfs fantastisch, maar hij is als smiling babyface niet bijzonder interessant. Tijdens Money in the Bank verwacht ik een prima match tussen de ‘aristocraat’ uit Mexico en de ‘Celtic Warrior’ uit Ierland. Omdat Sheamus beter is in de rol van challenger gaat Albertoooooooooo del Rioooooooooooooooooooo er vandaag vandoor met de World Heavyweight Championship (en loop ik morgen de hele dag rond in mijn Alberto del Rio t-shirt om de overwinning te vieren).

WWE Championship (Raw) Money in the Bank Ladder Match
Chris Jericho vs. Kane vs. Big Show vs. John Cena
Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Money in the Bank Ladder Match zijn alle deelnemers voormalige WWE Champions. Chris Jericho, de bedenker van de Money in the Bank Ladder Match, heeft zijn eigen creatie nog nooit gewonnen. Kane wist de koffer met het contract in 2010 te pakken en ‘cashte’ nog dezelfde avond tegen toenmalige World Heavyweight Champion Rey Mysterio. Big Show gaat de laatste tijd als een beest te keer en lijkt niet te stoppen. Voor John Cena is het de eerste keer dat hij deelneemt aan een Money in the Bank Ladder Match. Cena wordt door velen gezien als de grote favoriet. Het winnen en vooral het ‘cashen’ van het ‘Money in the Bank contract’ past echter niet bij een babyface als John Cena. Ik zou mijn geld zetten op Big Show. Verder verwacht ik dat er nog een voormalige Champion als ‘surprise entrant’ aan de match wordt toegevoegd…

World Heavyweight Championship (SmackDown) Money in the Bank Ladder Match
Damien Sandow vs. Tyson Kidd vs. Christian vs. Santino Marella vs. Tensai vs. Cody Rhodes vs. Dolph Ziggler vs. Sin Cara
In tegenstelling tot de Raw Money in the Bank Ladder Match bestaat de Smackdown Match voornamelijk uit ‘up and coming superstars’. De twee grote favorieten voor de overwinning zijn Dolph Ziggler en Cody Rhodes. Beide staan op het punt om de stap te zetten naar een vaste plek in de main-event en WWE/World Heavyweight Championship scene. Een andere kanshebber op de overwinning is Sin Cara. De highflyer uit Mexico heeft nog niet veel indruk gemaakt in de WWE en is veel afwezig geweest. Hij is echter heel populair en krijgt nog steeds het voordeel van de twijfel van de ‘decision makers’ in de WWE. Ik verwacht niet dat Tyson Kidd de match gaat winnen, maar hij zal er wel alles aan doen om indruk te maken en de show te stelen met een aantal spectaculaire moves. Verder ga ik ervan uit dat Christian opnieuw laat zien dat hij een van de beste Ladder match performers aller tijden is en gaat Santino Marella voor de nodige comedy spots zorgen. Voor Damian Sandow komt deze match nog iets te vroeg in zijn carrière. Tensai zal waarschijnlijk geen rol van betekenis spelen. Winnaar: Cody Rhodes.

Ook leuk om te lezen