Las Vegas Summer League: Jeremy Lamb blinkt uit

De Summer League maakt zijn beste start ooit mee, met een uitverkochte Cox Pavilion Center in Las Vegas werd dag 2 opgang geschoten. Vijf ploegen die zaterdag aan de bak kwamen, moesten zondag opnieuw aan het werk. Slechts twee van hen wisten hun wedstrijd te winnen.

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen de Memphis Grizzlies en de New York Knicks, beiden ploegen speelden hun eerste duel in deze Summer League. De Grizzlies kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer, terwijl de New York Knicks een lakse indruk gaven. De score was dan ook navenant, de Grizzlies leidden halfweg de wedstrijd met 21 punten. De Knicks kwamen gefocust uit de kleedkamer na de rust en wisten hun achterstand terug te brengen tot 9 punten. Maar alle hulp kwam te laat. Josh Selby leidde beide teams in punten met zijn 20 punten, vier van de vijf starters voor de Grizzlies scoorden in de dubbele cijfers.

Twee uur later stonden Harrison Barnes en co klaar voor een wedstrijd tegen Kenneth Farried en de Denver Nuggets. De toekomst van Golden State is rooskleurig, dat is de conclusie na de tweede winst in twee dagen. Het lijstje van scorers voor de ploeg uit San Francisco lijkt elke dag langer te worden. Jenkins was het alpha mannetje der scorers en tekende een team high 24 punten op. Denver wist niet te scoren  voor bijna een volle quarter en dat was meteen het verhaal van de wedstrijd. De Golden State Warriors winnen hun tweede wedstrijd op rij en hebben hun drie dagen rust dubbel en dik verdiend.

De derde wedstrijd van de dag was een West Coast clash tussen Sacramento en Los Angeles. Thomas Robinson’s prestatie was één zoals we die van hem verwachten. In zijn tweede wedstrijd voor de Kings tekende hij een double-double op, 14 punten en 12 rebounds. De nummer vijf pick uit Kansas had het wel moeilijk om van zijn kwaliteiten uit te spelen tegen een relatief zwakkere Lakers front court.

Een beresterke prestatie, 25 punten uit 10-16 shooting, van rookie Josh Akognon bezorgde Sacramento Kings echter de winst. De 26-jarige Akognon was de afgelopen seizoenen de sterspeler in de Chinese basketbalcompetitie. Het samenspel tussen Fredette en Robinson was eveneens een reden om ambitie te koesteren voor de Kings.

De tweede dag werd afgesloten met een duel tussen de Washington Wizards en de Houston Rockets. De Wizards in deze wedstrijd nooit achterom. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok hadden de Wizards 25 punten voorsprong en geloofden het wel. De Rockets wisten daardoor in de laatste vijf minuten nog terug te komen tot zes punten. Jeremy Lamb was het enige lichtpuntje voor de Rockets. De guard leidde Houston met scoorde 26 punten.

Memphis Grizzlies vs New York Knicks 93-77

Most Remarkable Player: Josh Selby

De sophomore uit Kansas, die in zijn eerste jaar een moeilijk overgang maakte naar de grote jongens, liet in deze wedstrijd zich opmerken door slimme shots te nemen en vooral door meer dan 50% van zijn shots te verzilveren. Selby schoot 7 van 11 shots raak.

Golden State Warriors vs Denver Nuggets 95 – 74

Most Remarkable Player: Charles Jenkins

Golden State heeft een dilemma van formaat, wie wordt hun nummer een scorer. Deze Summer League heeft aangetoond dat Golden State een zeer diep en jong roster heeft voor volgend seizoen. Jenkins was de beste scorer deze wedstrijd en tekende voor 24 punten. Golden State is heading up, keep an eye on ‘em.

Los Angeles Lakers vs Sacramento Kings 72 – 84

Most Remarkable Player: Josh Akognon
De Nigeriaanse point guard toonde zijn talent en leidde zijn team naar de overwinning. Akognon scoorde vier van zijn acht shots achter de driepunt lijn en schoot aan meer dan 60% van het veld. Het wordt afwachten tot de volgende wedstrijden of hij deze prestatie kan bevestigen. Voorlopig is hij de top scorer voor de Sacremento Kings.

Houston Rockets vs. Washington Wizards 70-76

Most Remarkable Player: Jeremy Lamb
De 20-jarige Lamb uit UCONN heeft zich in de eerste twee wedstrijden al sterk in de kijker gezet. Na een twijfelachtige eerste wedstrijd, speelde Jeremy Lamb met vertrouwen en leidde hij zijn ploeg in een late poging om de wedstrijd toch nog naar hun hand te zetten. De vorige revelatie Motiejunas nam amper een shot en kon zijn kunstje van de eerste wedstrijd niet herhalen.