Dwyane Wade: Blij dat winstreeks voorbij is

Door

De Miami Heat was de afgelopen weken bezig aan een historische reeks overwinningen. De 27 zeges op rij zullen nog jarenlang onderwerp van gesprek blijven. En de Chicago Bulls zullen hun aandeel hebben in die gesprekken als het team dat de reeks stopte met een 101-97 zege. Voor de Heat is de beëindiging van de reeks misschien wel een zegen. Een round-up van de reacties van de hoofdrolspelers.

Oklahoma City Thunder v Miami Heat - Game FourCoach Erik Spoelstra:

“Na de wedstrijd legde in de kleedkamer iedereen de handen op elkaar. Het was de eerste keer in de afgelopen weken dat ik het woord ‘streak’ heb gebruikt.”

Dwyane Wade:

“We hebben er nog steeds 27 op een rij gewonnen. Nu het voorbij is, ben ik er blij om ook. Het was mooi jullie te hebben gezien, tot in de play-offs.”

Jerry West (speler van het Los Angeles Lakers-team dat in 1971-1972 tot 33 zeges kwam):

“Ik dacht echt dat de Heat het zou gaan redden. Mensen zullen voor altijd over deze prestatie blijven praten.”

LeBron James:

“We maakten genoeg schoten. Maar elke keer als wij dichterbij kwamen, maakten ze een schot of pakten ze een aanvallende rebound en zetten met het hele team druk op ons”

Spoelstra:

“Het was een geweldige ervaring om samen met deze groep mee te maken. De impact van deze reeks zal later nog veel groter worden voor ons.”

James:

“Eerlijk, wij hebben nooit over de winstreeks gesproken. Het gebeurde gewoon. We bleven maar wedstrijden winnen. We hebben nooit druk gezet op het team als dat we moesten gaan winnen om het record te breken. We speelden gewoon elke wedstrijd om te winnen.”

Wade:

“We deden tijdens de reeks wat al van jongs af aan deden. Elke keer als we het veld op stapten, wilden we die wedstrijd winnen. We kwamen terug tot vijf punten, dan denk je ‘als we een stop kunnen krijgen en een driepunter maken, dan is het verschil nog maar twee. Dat is wat je denkt, maar zij maakten de goede plays.”

James: 

“Belangrijkste nu de winstreeks is gestopt is dat de nationale pers ons niet meer overal op de voet volgt.”

Tot slot had Kobe Bryant ook nog wat te zeggen:

“Ik denk als liefhebber van het spel, als een fan, heb je waardering voor dergelijke winstreeksen en realiseer je je hoe moeilijk het is om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk waren de 33 overwinningen van de Lakers fenomenaal, maar de reeks van de Heat was zeker zo indrukwekkend.”

 

 

 

Ook leuk om te lezen