Canadiens winnen topper in Boston

Door

Montreal Canadiens v Boston BruinsGisteren stond er een topper in de Eastern Conference op het programma. De Boston Bruins ontvingen hierin de Montreal Canadiens en leken na twee periode op een belangrijke overwinning af te stevenen. De bezoekers kwamen echter sterk terug en wonnen uiteindelijk na een shootout. In het westen lijken de Anaheim Ducks het spoor bijster, want in San Jose werd voor de vierde opeenvolgende keer verloren.

In Boston stonden gisteren de nummers twee en vier uit de Eastern Conference tegenover elkaar en dit mondde uit in een waar doelpuntenfestijn. De Canadiens sloegen als eerste toe en stonden vroeg in de tweede periode op een 0-2 voorsprong. Het antwoord van de Bruins liet echter niet lang op zich wachten want aan het einde van ditzelfde bedrijf had de thuisploeg een 4-2 voorsprong in handen.

In de slotperiode wisten de Canadiens zich toch weer terug te vechten in het duel, al duurde het tot vlak voor het eindsignaal voordat de gelijkmaker op het bord verscheen. Met nog slechts negen seconden te spelen was het Andrei Markov die een verlenging uit het vuur sleepte voor zijn ploeg. Hierin werd echter niet gescoord en ook in de shootout duurde het lang voordat een team het net vond. Nadat de eerste vijf spelers van beide ploegen hadden gemist, was het uiteindelijk Brendan Gallagher die voor de 5-6 en dus een Canadese zege zorgde. Door deze overwinning ruilen de twee divisierivalen van plek, al is het verschil nog steeds maar één schamel puntje.

Western Conference

In het westen probeerden de Ducks tevergeefs het tij te keren. In San Jose ging de ploeg van coach Bruce Boudreau kansloos met 4-0 ten onder tegen de Sharks waardoor Anaheim nu tegen een losing streak van vier wedstrijden aankijkt. De thuisploeg legde de basis voor deze overwinning in het eerste bedrijf, waarin een 3-0 voorsprong werd genomen. En aangezien de goal van Anttii Niemi in het restant van het duel een onneembare vesting bleek, was dit ruim voldoende voor de overwinning.

In Minnesota boekten de Wild een belangrijke overwinning in de strijd om de koppositie in de Northwest Division. Door de 4-3 zege na overtime op de Phoenix Coyotes wipte de ploeg weer over de Vancouver Canucks heen en neemt hierdoor ook de derde plek in de conference weer in.

Zonder Jarome Iginla, die na de wedstrijd naar de Pittsburgh Penguins werd getrade, wonnen de Calgary Flames in eigen huis met 4-3 van de Colorado Avalanche. Uitblinker aan de kant van de thuisploeg was Mike Cammalleri die met twee goals de helft van de productie van zijn team voor zijn rekening nam. Door de zege vinden de Flames weer wat aansluiting met de teams boven hen, al blijven ze wel op de veertiende plek staan. Daarnaast wordt het gat met de nummer laatst, de Avalanche, vergroot tot vier punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen