Ontketende Blackhawks verpesten feestje Kings

Door

Chicago Blackhawks v Los Angeles Kings

De avond begon voor de Los Angeles Kings nog wel zo mooi. Stanley Cup was in the house, een prachtige kampioenschapsbanner ging richting het dak van het Staples Center en de fans brachten keer op keer de handen op elkaar voor doelman Jonathan Quick. Het feest werd echter behoorlijk vergald door de Chicago Blackhawks, die met een 5-2 overwinning hun seizoen uitstekend beginnen.

Twee spelers sprongen er bij de Blackhawks echt uit: Patrick Kane leek zijn roerige zomer vergeten en Marian Hossa is meer dan terug na zijn zware hersenschudding uit de play-offs. Kaner, die tot voor kort in Zwitserland speelde, scoorde al vroeg in de wedstrijd de eerste goal van dit seizoen. Een 5-on-3 powerplay treffer, die de toon zette voor wat een lange middag voor de Kings werd.

Hossa scoorde zelfs twee keer vandaag, waaronder de belangrijke vijfde treffer voor Chicago in de derde periode, die volgde kort na wat de 4-2 aansluiter voor de Kings leek te zijn. Alle momentum voor de kersverse kampioen glipte hen daarmee meteen door de vingers, toen Hossa nog binnen de minuut alweer de 5-2 op ’t bord zette.

Dat bleek de laatste goal van een uitstekende wedstrijd, die veelal op en neer golfde, maar bij een 3-0 stand na de eerste periode en de vroege 4-0 in de tweede wel gespeeld was. Chicago maakte vooral goed gebruik van de geboden kansen en dat zal voor veel teams het mantra worden van dit verkorte seizoen. Iedere wedstrijd telt, meer dan ooit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen