Galaxy door na nieuwe overwinning op New York

Los Angeles Galaxy heeft ook het thuisduel tegen New York Red Bulls winnend afgesloten. Won Los Angeles uit al met 0-1, in de return in Los Angeles was het met 2-1 te sterk. Na een vroege goal van de Red Bulls ontstond een spannende strijd, maar de thuisploeg boog de score toch nog om in een overwinning. Met het resultaat is Galaxy door naar de laatste vier clubs in de MLS-cup.

New York moest winnen in Los Angeles en de ploeg opende fel. De eerste mogelijkheid was direct een doelpunt. Thierry Henry had een mooie steekpass in huis en bediende daarmee de goed weggelopen Rodgers:  0-1. In het vervolg waren David Beckham (schot net over) en Robbie Keane (actie tegen buitenkant van de paal) dichtbij de gelijkmaker.

Galaxy drukte New York ver achteruit en gaf meer waarschuwingen af. Na een schot liet keeper Frank Rost de bal los, maar Robbie Keane profiteerde niet van het buitenkansje. De doelman kreeg nog net een hand tegen de rebound van de spits. Vijf minuten later viel de gelijkmaker dan toch. Uit een corner van assistkoning David Beckham kopte Mike Magee, net als in de heenwedstrijd, raak.

Nu was het de ploeg uit New York die weer aan de bak moest. Direct na rust leverde dat een groot kans op voor Richards. Opnieuw Henry stuurde een scherpe steekpass richting het doel van Galaxy, maar de poging van Richards ging voorlangs. Twee minuten later kon ook Rodgers door de verdediging snijden. Zijn schot ging langs de keeper maar belandde in het zijnet.

In het verloop  van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen hadden hun kansjes, maar echt gevaarlijk was het niet. Een kwartier voor tijd kreeg Galaxy toch een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een overtreding van Red Bull-verdediger Miller wees de arbiter gedecideerd naar de penaltystip.

Landon Donovan mocht aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet. De Amerikaan schoot de bal koeltjes in de linkerhoek. Dit bleek de genadeslag voor New York dat het geloof in twee goals opgegeven leek te hebben. Het enige wapenfeit was een vrije trap van Henry die net overzeilde.

Door de overwinningen heeft het equipe van David Beckham nog kans op het winnen van de MLS-Cup. In de voorlaatste ronde wachten dan nog de ontmoeting met Real Salt Lake, dat zich gisteren al plaatste.