MNF – Giants nog volop in de strijd voor de NFC East.

Door

Miami Dolphins v Jacksonville Jaguars

Vanavond ontvangen de Miami Dolphins de New York Giants. Beide teams staan op 5-7. Voor de Dolphins is een plekje in de playoffs ongrijpbaar, voor Eli en zijn mannen is alles nog mogelijk. Na winst van de rivaliserende Redskins en Eagles moeten de Giants winnen om op gelijke hoogte te komen in de strijd om de playoffs. Het is de achtste keer dat beide teams tegenover elkaar staan. De laatste ontmoeting werd in 2011 gewonnen door de Giants, die in de onderlinge resultaten leiden met 5-2.

In het land der blinden…
Ondanks de overvloed aan individuele kwaliteiten staan de Giants toch op 5-7. Gelukkig voor de New Yorkers ligt de hele NFC East momenteel op zijn gat. De Cowboys bungelen hopeloos onderaan het lijstje na gisteren wederom een stevig verlies te hebben moeten verduren tegen de Green Bay Packers. De Redskins en de Eagles staan beiden op 6-7 na overwinningen door een fieldgoal in het laatste kwart van de wedstrijd. De anders zo imponerende NFC East weet dit jaar dus nog geen indruk te maken. Een geluk bij een ongeluk voor eigenlijk alle teams. Want niemand is nog uitgeschakeld. Het is misschien niet best wat er vertoond wordt. Maar in de playoffs kan alles zomaar anders zijn.

Odell, de Beckham van de NFL
De Giants spelen tot op heden geen bijzonder seizoen. Echter, zolang Odell Beckham Junior fit blijft, zal de hoop op iets moois blijven leven. Met de Wide Receiver hebben de Giants vorig seizoen een ware revelatie in huis gehaald. Op elk moment van de wedstrijd kan OBJ de hele zaak doen kantelen met een onmogelijke catch. Dat hebben we hem vorig jaar zien doen, en daar gaat hij dit jaar rustig mee verder. Het is dan ook niet zonder reden dat deze flamboyante Giant de harten van velen aan het stelen is. Zowel binnen als buiten New York.

OBJ: Dé catch van 2014

We bELIeve
Belangrijk onderdeel van de Giants is natuurlijk de Quarterback Eli Manning. Het jongere broertje van Peyton leidde de Giants al twee keer eerder naar een Super Bowl overwinning en is van plan dit kunstje nog eens te herhalen. Vorige week was er even zorgen over Eli. Maar na een röntgenfoto van zijn enkel bleek de QB volledig in orde te zijn en hebben de Giants in alle rust naar aanstaande wedstrijd kunnen toewerken. Gelukkig maar, want Eli is statistisch gezien aan een van zijn sterkste seizoenen tot nu toe bezig. Zeker nu de druk opgevoerd wordt is een fitte Eli – Odell tandem cruciaal voor coach Tom Coughlin.

Elke fout wordt afgestraft
Terwijl de Giants, in een kwakkelende divisie, nog kunnen knokken voor een plekje in de playoffs zijn de Miami Dolphins met dezelfde score al zo goed als uitgeschakeld. De AFC East is een stuk meedogenlozer. De Patriots zijn daar al jaren heer en meester. Wat er resteert is een keiharde strijd om een wildcard. Een strijd die door ploegen als de Jets, Steelers en Chiefs op het scherpst van de snede gevoerd wordt. Een 5-7 record is dan simpelweg niet goed genoeg. De Dolphins hebben in hun eigen divisie dit jaar nog geen enkele wedstrijd weten te winnen. Met als resultaat een kansloze 4e plaats.

Tannehill groeit in leidersrol
Na een slechte start van het seizoen (negen interceptions tegenover dertien touchdowns in zijn eerste acht wedstrijden) leek Tannehill in de tweede helft van het seizoen zichzelf hervonden te hebben onder de nieuwe Offensive Coördinator Zac Taylor. Tannehill werd meer betrokken in het gameplan en nam meer en meer de leidersrol op zich. Leiden is ook jezelf weg kunnen cijferen voor het team. Iets wat Tannehill afgelopen wedstrijd tegen de Baltimore Ravens ondervond. Terwijl Running back Lamar Miller over de honderd yards ging noteerde Tannehill de minste passing attempts van het seizoen en gooide slechts 86 yards en één TD.

It’s Millertime
Lamar Miller heeft het goed naar zijn zin in de nieuwe run-heavy offense van de Dolphins. In de gewonnen wedstrijd tegen de Ravens werd Miller wederom goed gebruikt. Run-heavy is niet het mooiste football dat er gespeeld kan worden. Maar het lijkt te werken voor de Dolphins. Ook vanavond tegen de Giants, die 22e ranken in run defense, zal Lamar zich weer van zijn sterkste kant laten zien.

LSU Pride
Leuke bijkomstigheid in deze maandagavond clash is de ontmoeting van de twee oud LSU teamgenoten en goede vrienden Odell Beckham Jr. en Jarvis Landry. Niet alleen tijdens, maar ook voor de wedstrijd zullen de twee een show opvoeren. Een “pre-game catchingcontest” zoals OBJ het beschreef. Beide mannen staan bekend om hun spectaculaire (one-handed) catches en zullen proberen elkaar zowel voor als tijdens de wedstrijd de loef af te steken.

Voorspelling
Ondanks het feit dat Lamar Miller met zevenmijlslaarzen tekeer zal gaan tegen de Giants, zullen Eli en OBJ er persoonlijk voor zorgen dat zij deze shootout gaan winnen. We kunnen vanavond in ieder geval een mooie show verwachten van twee teams die nog genoeg te laten zien hebben.

Prognose: De Giants slepen hem er uit. Na vier kwartier chaos winnen ze met 28-23.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen