NBA Week in Review: The Streak is over, megadeal LeBron

Door

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere de beëindiging van de winstreeks van de Warriors en het megacontract van LeBron James.

Warriors verliezen eindelijk
Het zat er aan te komen: de winning streak van de Golden State Warriors is voorbij. Na 24 overwinningen op rij verloren de Warriors zaterdagavond voor de eerste keer in het seizoen. In de zevende en laatste wedstrijd van de road trip waar de Warriors mee bezig waren, moesten ze de meerdere erkennen in de Milwaukee Bucks.

De tour die de Golden State Warriors in de laatste twee weken aflegden was een slopende. Beginnend in Utah, waar de Warriors met drie punten verschil wisten te winnen. Dit zelfde kunstje flikten ze in dezelfde week in Toronto, waar de Warriors 44 punten van Stephen Curry nodig hadden om de Raptors te verslaan. Na de double overtime-thriller, vrijdagavond tegen de Boston Celtics, leek het dat de Warriors een unicum zouden bereiken door alle zeven wedstrijden van de road trip te winnen, maar de Milwaukee Bucks hielden dit tegen.

De jonge, frisse ploeg onder leiding van coach Jason Kidd was precies de verkeerde tegenstander voor de moegestreden Dubs, die fout op fout maakten en het netje maar niet wisten te vinden. De Bucks wisten de Warriors voor het eerst in dit seizoen onder de 100 punten te houden.

En toen de zoemer voor de laatste keer klonk, ging het los in Milwaukee en overal buiten de Bay Area. Dat ziet er dan zo uit:

Huge Posterizers
Deze week een stel nominaties voor de beste dunks van het seizoen. Als eerst DeAndre Jordan, die woensdagavond Greg Monroe als een bowlingkegel omgooide en de bal in het net smeet.

Maar wat dacht je van deze Posterizer? Kevin Garnett die maandagavond de tijdmachine even aanzette om Blake Griffin omver te dunken.

Sixers fans <3 Marjanovic
De Philadelphia 76ers-fans kunnen de laatste seizoenen niet bepaald genieten van hun team. De Sixers moeten genoegen nemen met één schamele overwinning, thuis tegen de Los Angeles Lakers. In de thuiswedstrijd van maandagavond, tegen de altijd dominante San Antonio Spurs, was het weer schandalig. Hoewel de Spurs zonder Tim Duncan, Kawhi Leonard en Manu Ginobili speelden, verloren de Sixers met een franchise record verschil van 51 punten (119-68).

Bij de Spurs viel de Servische reus Boban Marjanović positief op door een career high 18 punten (8-10 FG) te scoren. Op een gegeven moment begonnen de Philly-fans hem zelf aan te moedigen. Hier is zijn laatste schot van de wedstrijd:

LeBron is gettin’ paid
De deal van de eeuw, zo wordt het genoemd. Cleveland Cavaliers superster LeBron James tekende zich deze week voor zijn hele leven bij Nike. Nog nooit tekende Nike een contract voor het leven met een sporter. Bizarre bedragen worden genoemd. Volgens USA Today pakt de forward sowieso meer dan 500 miljoen dollar. Nog steeds een prima deal voor Nike, de Amerikaanse kledinggigant verdiende volgens SportScanInfo in 2014 geschat 340 miljoen dollar aan de verkoop van LeBron zijn schoenenlijn.

Foto: Getty Images/Archief

Ook leuk om te lezen