3-on-3: Power Rankings

Door

3on3

Het NBA-seizoen begint met rasse schreden zijn einde te naderen en de strijd voor play-offs plaatsing is nu echt losgebarsten, tijd dus voor een nieuwe 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we het vorige week over verdediging, de Knicks en de Bulls hadden, is nu tijd om eens te kijken wie de sterkste teams zijn in de conferences. Deze week: Power Rankings.

Memphis Grizzlies v Oklahoma City Thunder1. De top in de Western Conference komt steeds dichter bij elkaar. Welk team gaat er uiteindelijk met de nr. 1 seed vandoor?

Joeri Zwarts (JZ): Op dit moment staat San Antonio gelijk met OKC, maar met een wedstrijdje minder gespeeld. Naar mate het eind van het seizoen dichterbij komt zal Pop zijn sterspelers wel rust gaan gunnen. Dus dan is het logisch dat de Spurs als eerste zullen eindigen. Want het maakt volgens mij niet uit wie Coach Pop op het wedstrijdformulier zet, ze winnen toch wel.

Marco Post (MP): De San Antonio Spurs. Elke basisspeler miste dit seizoen wedstrijden vanwege een blessure of kleine pijntjes. De ploeg speelt sinds kort weer in de vaste samenstelling (Duncan, Splitter, Leonard, Green en Parker) en veegden de vloer aan met de Miami Heat en de Chicago Bulls.

Daan van Kooten (DK): De San Antonio Spurs en ik zie de Rockets tweede worden. Met overwinningen op de Heat, Pacers en Trail Blazers liet de ploeg uit Houston vorige week zien meer dan outsider voor de titel te zijn. De club heeft bovendien met 23-6 het beste record van 2014. Ik vind het tevens een goed teken dat Dwight Howard een seizoen niet te veel in de media is. Spurs coach Popovich daarentegen mag wel meer op de buis!

Indiana Pacers v Phoenix Suns2. De Phoenix Suns staan op dit moment net buiten de top 8. Gaan ze dan toch een play-off plek missen?

MP: Goran Dragic, de Morris Twins, spectaculaire dunks van Gerald Green! Dat gaan we zien in de play-offs, want de Suns pakken de achtste plaats ten koste van de Dallas Mavericks. De komende elf wedstrijden spelen ze tegen teams uit het oosten en laagvliegers uit het westen. Go figure. Eigenlijk moet de Eastern Conference de achtste plek doneren aan het westen, zodat Dallas, Memphis, Golden State en Phoenix de play-offs niet hoeven te missen.

DK: Ik denk het wel. De ploeg komt gewoon kwaliteit tekort. Coach Hornacek doet het fantastisch en komt in aanmerking voor Coach of the Year. De terugkeer van Eric “mini-LeBron” Bledsoe zal de ploeg ook wel helpen in de jacht op de achtste plaats, maar ik denk niet dat ze de Memphis Grizzlies nog gaan achterhalen.

JZ: De race om de laatste plek zal gaan tussen Dallas en Phoenix. Dallas kon al twee maanden niet winnen van een playoffs-team in het westen, maar plots van de Trail Blazers en eergisteren ook nog van Indiana. Bij Phoenix is Bledsoe vanavond terug. Ook komen negen van de elf tegenstanders deze maand uit het oosten. Dat biedt perspectief om omhoog te kijken voor Phoenix.

Indiana Pacers v Miami Heat - Game Two3. In de Eastern Conference lijkt het een strijd tussen twee teams. Wie wordt daar de nr. 1 seed? Miami of Indiana?

DK: Beide teams zijn vreemd genoeg een beetje zoekende en dat is vreemd zo diep in het seizoen. Evan Turner heeft in Indiana zijn draai nog niet gevonden en Paul George riep eerder deze week dat de ploeg “stapje voor stapje” weer de oude vorm moet vinden. En hoewel de komst van Andrew Bynum natuurlijk fantastisch is (ja toch?) gaan LeBron James & co. de play-offs in als kampioen.

JZ: Die hele soap rondom de eerste plek in de Eastern Conference zal me echt jeuken. Ik heb een blind vertrouwen in LeBron James. Mocht het zo zijn dat Indiana een eventuele Game 7 in het eigen Bankers Life Fieldhouse zou spelen, dan wint Miami toch in 6.

MP: De Indiana Pacers proberen uit hun slump te geraken om met vertrouwen aan de play-offs te beginnen. Vertrouwen krijg je met het winnen van wedstrijden. En dat gaan de mannen van coach Frank Vogel doen de laatste achttien wedstrijden van het seizoen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen