30 in 30: San Diego Padres

Door

Twee seizoenen op rij exact hetzelfde aantal wedstrijden winnen is in de MLB een knappe prestatie, een belangrijke kanttekening bij die prestatie is dat het bij de Padres ging om slechts 76 overwinningen. Het is al weer acht jaar geleden dat de Padres voor het laatst in de play-offs stonden en in de tussentijd hebben we vrijwel elk team in de National League Western Division boven hen uit zien groeien. In 2013 deelden de Padres de derde plaats in de division, maar dat klinkt vooralsnog mooier dan het is. Het gat met de Diamondbacks (5 wedstrijden) en vooral de Dodgers (16 wedstrijden) was groot.

Manager: Bud Black
General Manager: Josh Byrnes
Stadion: Petco Park
2013: 3e in NL West (76-86)
2013 MVP: Chris Denorfia
World Series: 0
Pennants: 2
Divisies: 5
Wild cards: 0
Slagmannen: Werpers:
C Yasmani Grandal SP Andrew Cashner
1B Yonder Alonso SP Josh Johnson
2B Jedd Gyorko SP Tyson Ross
3B Chase Headley SP Ian Kennedy
SS Everth Cabrera SP Eric Stults
LF Carlos Quentin CP Huston Street
CF Cameron Maybin RP Joaquin Benoit
RF Chris Denorfia RP Tim Stauffer
DH RP Dale Thayer

In San Diego zal men hopen dat dit gat met bovenstaande selectie grotendeels gedicht kan worden. Die kans bestaat, want vorig seizoen was een seizoen vol tegenslagen. Spelers die lang ontbraken dankzij schorsingen en blessures en spelers die met vormcrises kampten. Met een paar gerichte versterkingen zou je denken dat het dit seizoen beter kan.

Colorado Rockies v San Diego Padres
Nieuw:

SP Josh Johnson
RP Joaquin Benoit
OF Seth Smith

Weg:
RP Luke Gregerson

2014 prognose
De Padres stuurden hun beste reliever, Luke Gregerson, in een trade naar de Athletics en kregen daarvoor slechts Seth Smith (waarschijnlijk de vierde outfielder) terug. Joaquin Benoit tekende een fors contract en hij moet achterin de bullpen closer Huston Street bij gaan staan. Josh Johnson is de ervaren werper die de startende rotatie moet gaan aanvoeren, maar hij zal – net als velen anderen – maar eens moeten laten zien na zijn blessure zijn oude vorm weer te kunnen halen. Als alles goed loopt bij de Padres zouden zij nog wel eens verrassend lang mee kunnen doen in de strijd om een Wild Card in de National League. Uiteindelijk zullen ze waarschijnlijk toch weer aan het kortste eind trekken en de play-offs mislopen.

Player to watch
Je zou je bij de Padres bijna afvragen: wie niet?! Grandal en Cabrera na hun schorsing, Ian Kennedy, Josh Johnson en Andrew Cashner na hun blessures, maar toch vooral Chase Headley. De derde honkman was vorig seizoen geen schim van de speler die hij in 2012 was. In dat seizoen was hij een van de meest opvallende jonge spelers in de National League. Hij sloeg .286 met 31 home runs en was league leader in RBI met 115. Vorig jaar kwam hij niet verder dan .250 met 13 home runs en 50 RBI.

De opvallende dip in zijn statistieken lijkt te verklaren door wat blessures aan zijn hand en pols. Blessures die bij andere slagmensen ook wel eens een dip van ruim een seizoen veroorzaakten. De hoop in San Diego is dat hij terugkeert op zijn niveau van 2012 en stiekem hoopt de rest van de league dat ook wel een beetje, want Headley is na afloop van dit seizoen free agent en een fitte derde honkman, die zowel rechts als links slaat en de potentie heeft om 30 home runs in een seizoen te slaan, zou wel eens een heel groot contract kunnen verdienen. Hieronder vertelt hij zelf over de voorbereiding op dit voor hem zo belangrijke seizoen.

MLB preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins, 25. Seattle Mariners, 24. Philadelphia Phillies, 23. Colorado Rockies, 22. Toronto Blue Jays, 21. New York Mets, 20. Milwaukee Brewers

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen