NBA preseason recap: Hornets en Bulls winnen

Door

 

Het NBA seizoen begint al over acht dagen. Het nieuws wordt dan ook gedomineerd door mogelijke trades, blessures en verslagen van de training camps. Je zou haast vergeten dat er ook nog oefenwedstrijden op het programma staan. Een overzicht van de vier preseason games van afgelopen donderdag.

Bulls @ Pacers

Laat ik als eerste duidelijk maken dat deze ‘wedstrijden’ nergens om gaan. Mooi. De Chicago Bulls versloegen de Indiana Pacers met 95-86 in een rematch van de playoffs een jaar geleden. Derrick Rose en Luol Deng waren goed voor 16 punten. Tyler Hansbrough viel op bij de Pacers met 19 punten en 12 rebounds. Aanwinsten Richard Hamilton (CHI) en David West (IND) bleven aan de kant.

Cavaliers @ Pistons

De eerste keer dat we Kyrie Irving, de nummer één uit de NBA Draft, aan het werk konden zien voor de Cleveland Cavaliers. De spelverdeler kwam van de bank en was goed voor 21 punten in de 91-87 overwinning op de Detroit Pistons. Het was overigens een matige wedstrijd waar het schotpercentage niet boven de 33 procent kwam.

Hornets @ Grizzlies

Het gaat na het vertrek van Chris Paul en David West eindelijk weer over basketbal in New Orleans. Nieuwe aanwinsten zoals Chris Kaman en Eric Gordon kwamen nog niet in actie, maar de Hornets versloegen wel de Memphis Grizzlies met 97-90. Spelverdeler Jarrett Jack was goed voor 24 punten.

Sixers @ Wizards

De Philadelphia 76ers spelen komend seizoen bijna met dezelfde ploeg als een jaar geleden. Dat was te merken. Lou Williams scoorde 19 punten in de eenvoudige 103-78 overwinning op de Washington Wizards. Opvallend: de eerste punten van Jan Vesely en de killer crossover gevolgd door een verwoestende dunk van John Wall. Let op hem dit jaar!

Foto: wikimedia commons.

Ook leuk om te lezen