Shaq en Yao Ming volgend jaar al in Hall of Fame?

Door

BBVA Compass Rising Stars Challenge 2014

Goed nieuws voor lange mannen Shaquille O’Neal en Yao Ming. De twee basketball-sterren van weleer maken namelijk een jaartje eerder kans om verkozen te worden tot de Hall of Fame van de NBA. Hoewel de officiële aankondiging vanuit het hoofdkantoor van de National Basketball Association nog moet volgen, hebben insiders laten doorschemeren dat toppers niet langer vijf seizoenen, maar vijf kalenderjaren hoeven te wachten.

Dat zou betekenen dat de in 2011 gestopte Shaq en Yao Ming, maar ook Jason ‘White Chocolate’ Williams kans maken om in 2016 al vereeuwigd te worden in de lijst der lijsten. Ook Sixers-icoon Allen Iverson, in 2010 al gestopt en derhalve sowieso verkiesbaar, is een van de gegadigden. Smullen geblazen voor basketballfans over de hele wereld natuurlijk, maar lang niet iedereen zal blij zijn met de verandering.

Het probleem schuilt hem namelijk in het feit dat meestal maar een handvol mensen verkozen wordt in de Hall of Fame, en hoe minder grote namen beschikbaar zijn, hoe meer kans dat een halfgod een promotie krijgt. TNT-commentator Chris Webber, bijvoorbeeld, had uitstekend van de huidige regels kunnen profiteren, maar zal zijn kansen zijn slinken als een gigant als Shaq geselecteerd kan worden. Om nog maar te zwijgen van een kleine naam als Williams. Maar wat zou de Hall of Fame zijn zonder wat White Chocolate? Helemaal niks, toch?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen