Celtics overklast door felle Rockets

In een felle wedstrijd hadden de Boston Celtics vrijdagavond geen antwoord op de Houston Rockets. De Rockets waren vanaf het tweede kwart nauwelijks meer in de problemen gekomen en pakten thuis de 93-77 overwinning.

Kevin Martin scoorde 25 punten en rookie Patrick Patterson was goed voor 18 punten en 12 rebounds. Chuck Hayes viel op door zijn felle aanpak tegen Kevin Garnett, beide kregen technische fouten na wat duwen en trekwerk.

Hayes over het incidient: ,,We isoleerden Garnett rond de basket en dat was gewoon niet het goede moment om dat tegen mij te doen. Ik had zoveel adrenaline door me heen, ik zou hem koste wat kost niet laten scoren.” Na dit moment waren er nog meer opstootjes en technische fouten waarna het momentum duidelijk in het voordeel van de Rockets lag.

De Celtics konden deze avond weinig goed doen en stond in het derde kwart zelfs 31 punten achter. Nieuwkomer Jeff Green was de beste speler aan de kant van de Celtics met 17 punten.

Zowel Paul Pierce als Rajon Rondo schoten ontzettend slecht van het veld. Coach Rivers zag weinig mogelijkheden: ,,Ik dacht gewoon dat we deze maar weg moesten gooien. Dit was een van die wedstrijden waren de tegenstander alles beter deed. We moeten gewoon door naar de volgende en deze heel snel vergeten.”

De gedachtegang van de coach was duidelijk te zien in het vierde kwart toen hij alle starters het hele kwart op de bank hield.

Met de overwinning komen de Rockets dicht in de buurt van de achtste plek in het westen en daarmee een play-off plek. Met 36-34 staat het team dicht in de buurt van de Grizzlies. Morgen ontvangt het team in Houston een concurrent voor de laatste play-off plek in de vorm van de Utah Jazz.

De Celtics blijven met 48-19 op de tweede plek in het oosten. Bij winst hadden ze de eerste plek over kunnen nemen van de Bulls, welke ook verloren. De Celtics nemen het vanavond op tegen de Hornets in New Orleans.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Rockets en de Celtics.