Hawks moeten Bulls met meer fysiek spel afstoppen

Door

Voor de Hawks is het devies in game 4 tegen de Bulls simpel. Hard en scherp beginnen en dit 48 minuten vasthouden. Misschien zelfs wel harder spelen dan zij tot nu toe hebben gedaan in de postseason. Met meer agressie en intensiteit zouden zij Chicago en hun sterspeler Derrick Rose moeten kunnen afstoppen.

,,Nee, ik zeg niet dat we spelers moeten blesseren of zoiets”, verklaart Larry Drew. ,,Maar je moet wel fysieke fouls maken. Dat gebeurt in de playoffs. Tot nu toe hebben we geen fysiek playoffbasketbal gespeeld”, aldus de Hawks-coach.

Deze conclusie moest hij na de 99-82 nederlaag in eigen huis snel trekken. Met hoge verwachtingen keerden de Hawks terug naar de Philips Arena. Zij wisten immers Chicago één keer te kloppen in het United Center. Het thuisvoordeel was weg. Maar onder leiding van een onhoudbare Rose herstelden de Bulls dit meteen in Atlanta, die nu met 2-1 leiden.

In game 3 was de wedstrijd al binnen een minuut gespeeld. Niet alleen hadden de Bulls al een klein gaatje geslagen, maar vooral het verschil in beleving, passie en werklust was te groot. Daarom weet Drew na de meest recente nederlaag dat zijn ploeg van quitte af aan bij de les moet zijn; direct wilskracht tonen. Hij verwacht een niet-in-mijn-huismentaliteit van zijn spelers. Daarbij hoeven de Hawks het lichamelijke niet te schuwen.

D-Rose ligt daar niet wakker van. ,,Ik ben voorbereid op een fysieke wedstrijd. Dit zijn de playoffs. De serie tegen Indiana was fysieker, maar ik speelde gewoon door. De Hawks zullen blijven vechten. Het is een heel goed team. Ze hebben goede schutters en zijn in staat een achterstand snel goed te maken”, zo analyseert de MVP de ploeg van Atlanta.

Maar het ruigere gameplan kan wel eens te laat zijn, zo redeneert de 22-jarige verder. Het team van coach van het jaar Tom Thibodeau lijkt de vorm van het reguliere seizoen weer te pakken te hebben. Althans, zo speelden zij in game 3. Daar is hun nummer 1 het beste voorbeeld van.

,,Ik heb mijn vertrouwen terug. Dat is nooit weggeweest, de ballen moesten alleen weer gaan vallen”, zegt Rose over zijn eigen prestaties om vervolgens naar de hele selectie te kijken. ,,Het komt aan op de starters. Zij moeten goed spelen. En als we dat doen, dan zal de bank volgen. We zijn heel erg lastig te verslaan als iedereen zijn niveau haalt.”

Ook leuk om te lezen