NBA All-Star Game: Geen Howard, wel Love

Door

AS14_NewOrleans_Word

De fans hebben gestemd op hun favoriete spelers voor de aankomende NBA All-Star game. Afgelopen nacht werd bekend gemaakt welke tien spelers zullen starten op 16 februari in New Orleans. Onder meer LeBron James, Dwyane Wade, Kevin Durant en Kobe Bryant zullen hun opwachting gaan maken. Stephen Curry zal deelnemen aan zijn eerste All-Star Game.  Verrassender was de keuze van Kevin Love boven Dwight Howard. 

Een overzicht van de 10 starters voor de NBA All-Star Game.

Western Conference

Curry ASStephen Curry (Point Guard, Golden State Warriors)
1ste All-Star selectie

Het was al verrassend dat Curry er vorig jaar niet bij was. Toen kregen onder andere Chris Paul, Tony Parker en Russell Westbrook de voorkeur. Dit seizoen is de point guard van de Golden State Warriors weer sterk bezig. Met gemiddeld 23 punten en 9 assists per wedstrijd heeft hij zijn plek meer dan verdiend.

Kobe ASKobe Bryant (Shooting Guard, Los Angeles Lakers)
16e All-Star selectie

Heeft misschien niet zoveel wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar Kobe is een legende. Spelers als Bryant horen op dit soort evenementen gewoon aanwezig te zijn. Misschien zal hij niet spelen, maar zijn aanwezigheid zal al voor veel belangstelling zorgen.

 

Durant ASKevin Durant (Small Forward, Oklahoma City Thunder)
5e All-Star selectie

Op dit moment misschien wel de beste speler in de NBA. Kevin Durant speelt weergaloos en zal tot het einde meedoen aan de MVP-race. KD schiet aan de lopende band en zal zo goed als zeker de topscorerstitel gaan pakken.

 

Griffin AS

Blake Griffin (Power Forward, Los Angeles Clippers)
4e All Star-selectie

All-Star Game is een grote show en daarvoor moet je Griffin uitnodigen. Hij zal dan misschien niet meer meedoen aan de dunk contest, maar hij zal zijn eigen dunk contest organiseren tijdens de All-Star game.

 

Love ASKevin Love (Power Forward, Minnesota Timberwolves)
3e All-Star selectie

Surprise, Surprise! Geen Dwight Howard, maar wel Kevin Love die de voorkeur krijgt van de fans. Alhoewel de Minnesota Timberwolves niet goed spelen dit seizoen is Kevin Love nog wel populair bij de fans.

 

 

Eastern Conference

Kyrie ASKyrie Irving (Point Guard, Cleveland Cavaliers)
2e All-Star selectie

Alhoewel de Cavaliers weer een slecht seizoen hebben doet Kyrie Irving zijn ding. Hij maakte indruk bij zijn All-Star debuut vorig jaar. Uncle Drew heeft alles in zich om een superster te worden.

 

Wade ASDwyane Wade (Shooting Guard, Miami Heat)
10e All-Star selectie

Zullen zijn knieën het wel volhouden? Dwyane Wade heeft wat moeite dit seizoen om het tempo bij te houden, maar hij kan het nog altijd. Wade is een hall of famer en geliefd bij veel fans. Samen met LeBron James kan hij er een mooie show van maken in New Orleans.

 

George ASPaul George (Forward, Indiana Pacers)
2e All-Star selectie

Zijn team staat bovenaan en zelf speelt George heel goed. Logisch dat hij gewoon zal starten tijdens de All-Star Game. Het is nu voor de fans ook afwachten of hij mee zal gaan doen aan de NBA Dunk Contest na zijn fantastische 360 dunk afgelopen week.

 

Melo ASCarmelo Anthony (Forward, New York Knicks)
7e All-Star selectie

Melo heeft het niet naar zijn zin in New York, maar is wel gewoon een All-Star. Anthony speelt weer gewoon een degelijk seizoen en met 26 punten per wedstrijd staat hij derde achter LeBron en Durant.

 

LeBron ASLeBron James (Forward, Miami Heat)
10e All-Star selectie

26.2 punten per wedstrijd (58% schotpercentage!), 6.7 Rebounds per wedstrijd, 6.5 assists per wedstrijd, 4x MVP, 2x NBA Finals kampioen & MVP……

 

 

De overige spelers voor de All-Star Game worden gekozen door de coaches in de NBA. Het is dus nog mogelijk dat Chris Paul en Dwight Howard hun opwachting zullen maken in New Orleans. Kobe Bryant zou volgens journalisten al hebben aangegeven niet te zullen spelen tijdens de All-Star game. Wanneer een Kobe of een andere speler geblesseerd zal afhaken, dan zal de commissioner een vervanger aanwijzen.

Zijn jullie het eens met de starters? En welke spelers worden geselecteerd door de coaches?

Ook leuk om te lezen