Aldridge wéér goud waard, Heat maakt geen fout

Portland Trail Blazers v Phoenix Suns
Onder leiding van LaMarcus Aldridge, die een career high 44 punten noteerde, boekten de Blazers afgelopen nacht in eigen huis een comeback-overwinning op de Nuggets, 110-105. Aldridge nam zijn team in het vierde kwart op sleeptouw, scoorde de laatste vijftien punten voor de Blazers en faalde in de slotfase niet vanaf de vrije worplijn. Wesley Matthews (24 punten) speelde ook een sterke wedstrijd voor Portland, dat dankzij de zege een season high derde opeenvolgende nederlaag voorkwam.

De Nuggets bouwden in het derde kwart een voorsprong op van vijftien punten, maar toen ging de beastmode aan bij Aldridge, die laat in de wedstrijd ook nog een aantal belangrijke rebounds pakte. ‘M-V-P, M-V-P’, galmde het door het Moda Center, terecht verwijzend naar de power forward die in zijn laatste tien duels een gemiddelde heeft van 29.8 punten per wedstrijd. Wilson Chandler was goed voor achttien punten, Randy Foye kwam tot veertien punten voor Denver, dat nu vier van zijn laatste vijf wedstrijden heeft verloren.

Tip-off
Chris Bosh scoorde 31 punten, Lebron James eindigde met 27 punten en dertien rebounds voor de Heat dat thuis te sterk was voor de Lakers, 109-102. Bosh benutte zijn laatste acht schotpogingen op weg naar de vierde opeenvolgende zege van Miami op LA. Jodie Meeks en Pau Gasol waren beiden goed voor 22 punten voor de Lakers, die hun veertiende nederlaag leden in de laatste zeventien wedstrijden. Kobe moest het met lede ogen aanzien: