Mike Pettine nieuwe hoofdcoach Cleveland Browns

Door

Cleveland Browns Introduce Mike PettineMike Pettine is gisteren aangesteld als de vijftiende hoofdcoach van de Cleveland Browns. De verdedigingscoach van de Buffalo Bills is aangenomen na drie gesprekken. De franchise uit de AFC North kende geen makkelijke zoektocht naar een nieuwe coach. Een indrukwekkend lijstje passeerde de afgelopen weken de revue, maar de Browns kregen te maken met afzeggingen of kandidaten die elders tekenden. Onder andere voormalig Tampa Bay Buccaneers coach Greg Schiano en New England Patriots aanvalscoach Josh McDaniels werden genoemd. Voor Pettine gaat een droom in vervulling; eindelijk is hij hoofdcoach in de NFL, en dat dit in Cleveland is maakt voor hem niets uit.

Cleveland Browns Rookie CampThrilled
Eigenaar Jimmy Haslam (foto) was “thrilled” Pettine aan te kunnen kondigen als nieuwe hoofdcoach. Volgens hem is de zoon van de beroemde Pennsylvania high school coach Mike Pettine Sr. sterk, agressief en innovatief. Inderdaad een aantal kenmerken die de Browns als geheel misten de afgelopen jaren. Het team kan al een lange periode niet opboksen tegen de overige divisieteams, waaronder de Baltimore Ravens. Pettine werkte van 2002 tot 2008 voor de tweevoudig Super Bowl kampioen. Hij werkte vooral met de defensieve linie en outside linebackers. Na deze periode was hij verdedigingscoach voor de New York Jets (2009 tot 2012) en vorig jaar de Bills.

Blitz
Tijdens de voorbije zes seizoenen wisten de Browns geen enkele keer meer dan vijf wedstrijden te winnen. Het was dan ook een komen en gaan van coaches. In de nacht na de laatste reguliere speelronde werd Rob Chudzinski nog buiten de poort gezet. Voor de Bills betekent deze transfer dat ze voor het vierde jaar op rij op zoek moeten naar een nieuwe verdedigingscoach. Hij was in Buffalo redelijk succesvol met een agressieve blitz-tactiek, maar tegen de run faalde zijn verdediging jammerlijk. Dat zal dus beter moeten in Cleveland, waar al jaren gesmacht wordt naar succes.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen