Koord van Lakers staat strak, maar is nog niet gebroken

Door

Nog 48 minuten basketbal en de Los Angeles Lakers kunnen ergens op een tropisch strand gaan bijkomen van een heel lang seizoen. Vanavond zouden de tickets geboekt kunnen worden als de Dallas Mavericks de titelverdediger opnieuw verslaan. Het koord staat strak maar er is nog niets gebroken, wat de Lakers betreft.

,,Ik hou deze trein rijdend”, zei Bryant zaterdag na de training. Direct na het derde duel werd duidelijk dat the Black Mamba van geen opgeven wilde weten. Dan maar in de laatste vier wedstrijden toeslaan, is de redenatie van de nummer 24 van de Lakers. Hij heeft nog altijd heilig geloof in een goede afloop van deze serie en een derde kampioenschap op rij.

De woorden van Bryant doen denken aan een struisvogel die weigert z’n kop uit het zand te halen. De geschiedenis spreekt immers zwaar in zijn nadeel. Nimmer wist een ploeg in de NBA een geslaagde remonte te bewerkstelligen na een 3-0 achterstand. Dan hebben we het niet over een ploegje of 3.Nee, in alle 98 gevallen was het over en uit voor het team dat achterstond.

Niets is onmogelijk, is de bekende slogan van Adidas. Cijfermatig gezien, moet deze reeks een keer doorbroken worden. In andere sporten wisten ploegen wel terug te komen. Daar klampt Kobe zich dan ook aan vast.

Belangrijker dan statistieken voor de Lakers is dat zij hun spelniveau heel snel opkrikken, want de Mavs hebben de equipe van Phil Jackson steeds op waarde geklopt. Niet Bryant, maar Dirk Nowitzki regeert. Dallas is gewoon beter. Zij is meer een team waarin geen zwakke schakels te vinden zijn.

Bij de Lakers kampt bijvoorbeeld All Star Pau Gasol met een vormcrisis. De lange Spanjaard kan niet brengen wat hij bijna 3 seizoenen wel heeft gedaan. Zo kan hij zich niet onderscheiden onder het bord. ,,Ik ben niet in staat geweest effectief te zijn”, beaamt hij. ,,Ik heb me niet op m’n gemak gevoeld op de vloer. Daar moet ik zien uit te komen.”

Ze moeten nu. Geen excuses meer. Dat is ook wat Bryant bedoeld. Of je nu wilt of niet; zijn teamgenoten moeten mee op deze trein. Sta op en laat zien wat je waard bent. Je bent nota bene de tweevoudig kampioen van de NBA. Die gaat er niet zonder slag of stoot uit, zeker niet met een sweep. Trots speelt een grote rol.

En het verlangen van deze selectie om Phil Jackson een waardig afscheid te gunnen. Lees: een vaarwel met opnieuw de Larry O’Brien trofee.

Misschien kunnen ze snel wat Hollywoodmagie krijgen van Tom Cruise, die weet hoe je met onmogelijke missies omgaat.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen