NBA Off-season Preview: Utah Jazz

Door

Milwaukee Bucks v Los Angeles Clippers

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Utah Jazz.

Terugblik 2014/2015
Het afgelopen seizoen van de Jazz is in twee delen op te splitsen. Voor de trade deadline was de ploeg niets anders dan een verzameling talenten, die met 19 overwinningen en 34 nederlagen weinig indruk maakten. Na de deadline, waarbij afscheid genomen werd van Enes Kanter, ging de ploeg echter draaien, en won het negentien wedstrijden, terwijl het er maar tien verloor, waarmee voorzichtig de contouren zichtbaar werden van een team dat op korte termijn weer moet meestrijden voor de play-offs.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Gordon Hayward
Derrick Favors
Alec Burks
Dante Exum
Trey Burke
Rodney Hood
Rudy Gobert
Grant Jerrett
Trevor Booker (deels gegarandeerd)
Christapher Johnson (volledig ongegarandeerd)
Jack Cooley (volledig ongegarandeerd)
Bryce Cotton (volledig ongegarandeerd)
Elijah Millsap (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Jeremy Evans (unrestricted)
Joe Ingles (restricted)

Draftkeuzes
# 12
# 42
# 54

Zomerse Focus
1) Verhandelen Trey Burke
2) Versterken met starting point guard via free agency
3) Draften center

Als het recente verleden iets bewezen heeft in het Westen, is het dat je een All-Star waardige PG nodig hebt om je te kunnen plaatsen voor de play-offs. Na twee seizoenen kunnen we concluderen dat Burke dat niet is. Derhalve doet Utah er wijs aan hem te verhandelen, om vervolgens op de transfermarkt zich te versterken met een jonge topper, zoals Reggie Jackson, Brandon Knight of Jeremy Lin. Daarnaast dient er na het vertrek van Kanter,via de draft een back-up center gehaald te worden, zoals Frank Kaminsky, Trey Lyles of Myles Turner.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Jazz
Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Joost 8 jaar ago

  Sorry, maar Lin???

  • Johan Brinkel 8 jaar ago

   Lin is zeker geen potentiële all-star maar nog altijd een betere speler dan Burke, die inmiddels bewezen heeft geen starter te zijn in de NBA.

 2. Jan 8 jaar ago

  Ik ben van mening dat het te vroeg is om Trey Burke af te schrijven. Hij heeft inderdaad geen beste indruk gemaakt, maar jong talent moet je nooit snel afschrijven. Dan hebben de Jazz ook nog Dante Exum. Wat mij betreft heeft Exum, een van de meest teleurstellende rookie jaren gehad, maar ook hier geld niet te snel afschrijven. Hij is een 6,6 lange point guard en zal aan de start van het seizoen twintigjaar zijn. Ik verwacht gezien het talent van deze guards dat ze volgend jaar een groei hebben meegemaakt. Exum zal starten, vanwege zijn goeie spelverdeler eigenschappen en Burke zal van de bank komen voor de aanvallende boost.

  • Mitchell Busby 8 jaar ago

   Goed punt. Ook om Stephen Curry werd hevig getwijfeld een paar jaar geleden. Kijk waar hij nu is.

 3. Johan Brinkel 8 jaar ago

  Zit zeker een kern van waarheid in hoor mannen. Sommige spelers hebben wat langer nodig dan anderen. Desalniettemin is de league anno 2015 een plaats waar niet al te veel tijd gegeven wordt om echt te bouwen, en twijfelaars voortdurend het voordeel van de twijfel te geven. Keihard, maar zo werken de mechanismen in de topsport.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen