Ook Miami laat Florida State ontsnappen

Door

Florida State v Miami

Formeel heten ze de Florida State Seminoles, maar we kunnen ze voortaan beter Houdini noemen. Voor de zoveelste keer dit seizoen liet Florida State zien een ware ontsnappingsartiest te zijn door laat een achterstand om te buigen in een overwinning. Deze keer moest Miami er aan geloven met 30-26.

Sensationele start Miami

Miami begon ronduit sensationeel en liep al snel uit naar een 16-0 voorsprong. De verdediging had hier een grote rol in door Florida State tijdens de eerste drie keer balbezit geen eerste down toe te staan. Florida State heeft echter voldoende kwaliteit in huis om heel snel toe te kunnen slaan en bij het vierde balbezit was het dan ook raak. Uiteindelijk gingen de teams met een 10-23 stand richting kleedkamer.

Het is in de kleedkamer waar dit seizoen de echte magie te vinden is bij de Seminoles. De coaches krijgen het iedere keer opnieuw voor elkaar om een slecht spelend Florida State tijdens de rust om te vormen tot een tegenstander van formaat en zo ook deze keer weer. Na rust wisten Winston en zijn mannen zelf 20 punten op het bord te krijgen, terwijl Miami niet verder kwam dan een fieldgoal.

Florida State is het hele seizoen al een schim van het team van vorig jaar. Wonder boven wonder weten ze echter wel iedere keer te winnen. Er lijkt echter geen team op het veld te staan, maar een verzameling individuen, en dat kan best wel eens te maken hebben met het voortdurende gedoe rondom Winston. Met het huidige spel is Florida State in één categorie wel de topfavoriet geworden. In de categorie wie krijgt er een ontzettend pak rammel in de play-offs staan ze met kop en schouders boven de concurrentie.

Notre Dame onderuit in overtime

Waar het voor Florida State een seizoen van net wel is, is het voor Notre Dame juist het seizoen van net niet. Na het onnodige verlies tegen de Seminoles lijkt de tank bij de Irish leeg. Het veel kleinere Northwestern was deze keer zelfs Notre Dame de baas. In overtime wonnen ze met 43-40.

Bij Notre Dame gaat al wekenlang hetzelfde mis en dat is de enige reden waarom ze op dit moment niet ergens bovenaan in de rankings staan. Turnovers zijn de grote plaag voor de Irish geworden. Wedstrijd na wedstrijd geven ze de bal drie keer of vaker weg. Een slordigheid die ze een plek in de play-offs kost. Zonder al deze onnodige turnovers zou Notre Dame inmiddels ongeslagen bovenaan de rankings staan. Met de turnovers is het nu een verloren seizoen en mogen ze alleen nog maar hopen op een leuke bowl.

Arizona State verliest van Oregon State en kan play-offs vergeten

Arizona State was de afgelopen weken richting de zesde plek in de rankings gekropen dankzij een serie indrukwekkende overwinningen. Aan die serie kwam verrassend een einde tegen Oregon State. Dankzij een 35-27 verlies kunnen de Sun Devils de play-offs vergeten en is de chaos in de Pac-12 South compleet.

Anderhalve minuut voor tijd ging het fout voor Arizona State. Bij een 28-27 achterstand begonnen ze aan hun drive die de overwinning had moeten brengen, toen het noodlot toesloeg. Quarterback Taylor Kelly gooide zijn tweede interceptie en deze was gelijk een pick six. Het was überhaupt niet de dag van Kelly. Hij was namelijk ook nog verantwoordelijk voor een fumble en hij wist zijn receivers maar bij 22 van de 44 pogingen te vinden. Oregon State, dat verder een seizoen speelt om snel te vergeten, wist optimaal te profiteren. Met een overwinning op Washington volgende week zouden de Beavers zelfs nog een bowl game kunnen bereiken.

In de Pac-12 South is de chaos dankzij het verlies van Arizona State compleet. Met nog twee speelrondes te gaan zijn er nu vier teams die twee keer hebben verloren. Naast Arizona State zijn dat UCLA, Arizona en USC. Tijdens de laatste twee weken van het reguliere seizoen spelen al deze teams nog een keer tegen één van de anderen en het is nu dan ook niet te voorspellen wie het uiteindelijk in de Pac-12 finale tegen Oregon op mag nemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen