Raptors vergroten zorgen Lakers

Brooklyn Nets v Los Angeles LakersDe Toronto Raptors hebben de problemen bij de Los Angeles Lakers zondag verder vergroot. In Toronto gingen de Lakers met 108-103 onderuit. Nadat Dwight Howard aan het eind van het tweede kwart de wedstrijd moest verlaten met een tweede technische fout (in het eerste kwart kreeg hij er ook al één) ging in de tweede helft zo ongeveer alles mis bij de Lakers wat er mis kon gaan. Kobe Bryant leidde de Lakers in het vierde kwart nog wel naar een comeback, maar de ploeg kwam tekort om de Raptors nog te achterhalen.

De Spanjaard José Calderon leidde de Raptors met 22 punten en 9 assists en was de grote aanjager van de Canadese ploeg. Maar ook Landry Fields (18 punten, 10 rebounds, 8 op 11 schoten) en Ed Davis (18 punten, 8 rebounds. 9 op 13 schoten) droegen hun steentje bij aan de zege. De verdediging van de Lakers kreeg maar geen vat op de aanval van de Raptors en stond een schotpercentage van maar liefst 55 procent toe.

Bij de Lakers was het Kobe Bryant (wie anders) die de hoofdrol voor zich opeiste. Maar niet op een positieve manier. Bryant kende een uiterst inefficiënte middag. De guard eindigde weliswaar met 26 punten, maar had daar maar liefst 32 schoten voor nodig. Hij maakte maar tien van zijn schoten. Terwijl de rest van de Lakers vijftig procent van de schoten raakte (28 van de 56), was het Bryant die zijn rol als scorer niet opzij kon zetten en hiermee de nederlaag inleidde.

De nederlaag is de dertiende verliespartij buiten LA tegen slechts vijf zeges. Het is de vijfde uitnederlaag op rij voor de Lakers, iets wat de afgelopen zes jaar niet gebeurde.

De Lakers hebben geluk dat Houston Rockets (zeven nederlagen op rij) en Portland Trail Blazers (vijf nederlagen op rij) niet lijken te willen profiteren van het geschutter van de ploeg. Het team van coach Mike D’Antoni, die nu 12 wedstrijden heeft gewonnen en 18 verloren, staat op een elfde plaats in het westen maar heeft slechts een achterstand van twee verliesduels op de achtste plaats. Desondanks lijkt het sterrenensemble met het spel dat ze op dit moment tentoonspreiden geen enkele aanspraak te kunnen maken op een plaats in de play-offs.