Curry verbreekt record 3s in seizoen tegen Blazers

Sacramento Kings v Golden State Warriors

Donderdagavond is altijd goed voor wat mooie affiches en dat was gisteren niet anders. De Miami Heat ontvingen de Chicago Bulls, terwijl de Golden State Warriors het in eigen huis opnamen tegen de Portland Trail Blazers.

Stephen Curry wordt veelvuldig genoemd als MVP, maar houdt daar tot dusver zelf zijn mond over. De guard laat liever op het veld zien uit welk hout hij gesneden is. En met wedstrijden zoals vannacht – waarin de man 45 punten scoort, het vierde kwart eigenhandig de wedstrijd wint en ook nog eens een NBA-record verbetert – voert hij de best mogelijke campagne mogelijk.

De Warriors-fans boffen maar met een spectaculaire speler als Curry als leider van dit uitstekend spelende team. In het duel tegen de Blazers zocht de speler met #rugnummer 30 vaak naar zijn schot, via de dribbel of door middel van het gebruik van screans. Bij elk gaatje dat hij kreeg lanceerde hij direct een schot en die leek vrijwel altijd moeiteloos door het netje te ploffen. Spicy Curry raakte in totaal zeventien van 23 schoten.

Daarbij houdt de MVP-kandidaat toch altijd het overzicht en zorgt ervoor dat zijn teamgenoten hun taken goed uitvoeren. Zo stond Klay Thompson een zeer geconcentreerde wedstrijd te spelen, waarin hij altijd de bal veelvuldig aangeleverd kreeg wanneer hij vrij stond. Het leverde de shooting guard 26 punten op, terwijl Curry de avond eindigde met tien assists. Bovendien verbeterde hij in de eerste helft zijn record 272 van driepunters in een seizoen.

Het duel was geruime tijd spannend, maar in het vierde kwart gaven de Warriors met een foutloze Curry aan het stuur nog wat extra gas. “Eindelijk speelde ik eens een vierde kwart!”, grapte Curry na afloop, omdat hij regelmatig vroegtijdig naar de bank mag door de grote voorsprong. Curry raakte al zijn zeven schoten in de finale en mede dankzij dit knappe schot werd het duel gewonnen met 116-105.

Kerr zei na afloop over de prestaties van Curry: “Hij praat dan wel nooit over de MVP-award, maar reken er maar op dat hij hem wil winnen.” Dat was vannacht zeker te zien.

Tip-Off
De Chicago Bulls hebben na een sterke tweede helft een 89-78 overwinning behaald op de Miami Heat, die zelf wel een zege hadden kunnen gebruiken in hun jacht op de play-offs. En aanvankelijk had het er ook alle schijn van de ploeg van coach Spoelstra een W zouden kunnen noteren. De stand bij rust was 51-32 en de Bulls speelden hun slechtste eerste helft van het seizoen.

“Ik schaamde met enorm voor de eerste helft” zei Joakim Noah na afloop. De tweede helft kwam er echter een andere ploeg uit de kleedkamer. De Bulls scoorden direct elf punten, terwijl de Heat hun eerste twaalf schoten in het derde kwart misten. De thuisploeg zette een vrije val in, waaraan geen einde leek te komen. Na rust was er een 35-3 van de Bulls, die het zonder Jimmy Butler moesten doen.

“Still in it” riep Dwyane Wade (9 punten, 4-20 FG) tegen de media, maar de kansen voor de Heat slinken met de dag. De ploeg kan in totaal nog op 38 winstpartijen uitkomen, terwijl de Boston Celtics en Indiana Pacers nu op respectievelijk 36 en 35 staan. De Heat moeten nog drie duels spelen voordat het reguliere seizoen ten einde komt.

Derrick Rose speelde twintig minuten mee en kwam daarin tot twaalf punten.

Stat of the Night
Er waren heel wat Curry stats die hier geplant konden worden. Dit is de winnaar: