Pierce ondergaat MRI-scan

Door

In de gewonnen wedstrijd tegen de Miami Heat was duidelijk te zien dat Paul Pierce niet in goeden doen was. De captain van de Boston Celtics schoot al zijn schoten mis in 40 minuten speel tijd, hij eindigde de wedstrijd met slechts 1 punt.

Na de wedstrijd gaven zowel hij als coach Rivers aan dat Pierce meerdere pijntjes had. Pierce: ,,Ik had mijn rechter hand gekneusd tijdens training op zaterdag en vandaag kreeg ik er een klap op. Mijn linker enkel moet ik maandag laten controleren. Ik zal een MRI scan krijgen en vervolgens kijken wat te doen.”

Voor Pierce was het de eerste keer sinds 13 december, 2000, dat hij een wedstrijd speelde zonder een schot van het veld te raken. Pierce had wel 5 rebounds, 3 assists en een steal en werkte keihard voor de Celtics: ,,Nu moet ik omgaan met de blessures aan mijn hand en voet. Dat verklaart mijn terughoudendheid en slechte schoten in de wedstrijd. Ik zei al tegen de coach dat ik er echt niet in zat vanavond, maar ik probeerde toch door te gaan en gelukkig hebben we gewonnen.”

Pierce werkte hard in de verdediging tegen Lebron James en hield hem, samen met de rest van het team, op 22 punten.

Pierce vond dat hun verdediging de sleutel was tot de overwinning zondag: ,,Onze aanval liep niet dus we moesten volledig leunen op onze verdediging. Dat was ook alles dat ik kon doen, proberen snel op mijn voeten te zijn. Dat we konden winnen terwijl ik zo slecht speelde zegt veel. Het was een belangrijke overwinning voor ons.”

De forward, die al zijn 12 jaar in de NBA voor de Celtics speelt, heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gemist ondanks een aantal kleine blessures.

Foto: truthonhealth.org

Ook leuk om te lezen