Red Wings ook in eigen huis te sterk voor Bruins

Door

De Boston Bruins werden afgelopen vrijdag nog in eigen huis met 1-6 afgedroogd door de Detroit Red Wings. Zondagmiddag kregen de Bruins echter alweer een kans op eerherstel, maar ook in Detroit trokken de Red Wings aan het langste eind: 4-2.

Het gevoel van eerherstel heerste wel bij de thuisploeg. In hun laatste thuiswedstrijd verloren zij namelijk kansloos met 1-4 van de Nashville Predators en werden daardoor op veel boe-geroep getrakteerd door het kritische thuispubliek. Ook de Red Wings hadden dus iets goed te maken.

Toch zag het er na de eerste periode niet naar uit dat de mannen van coach Mike Babcock hun thuispubliek een plezier gingen doen. De Bruins leidden op dat moment namelijk brutaal met 1-2. De Red Wings namen hierna echter het heft in handen en controleerden het vervolg van de wedstrijd. Nog in de tweede periode werd de achterstand alweer omgebogen in een voorsprong door doelpunten van Pavel Datsyuk en Kris Draper.

Uitblinker Todd Bertuzzi (foto) zorgde in de derde periode voor de beslissing door met een wrist shot voor de 4-2 te zorgen.

Na de wedstrijd zocht de thuisploeg dit keer onder luid applaus de kleedkamers op en dit gaf de spelers uiteraard een goed gevoel. „Het boe-geroep van afgelopen woensdag raakte ons in het hart”, aldus goalie Jimmy Howard. „Wij kunnen veel beter dan we toen lieten zien en de fans verdienen dat ook.”

En met deze zwaarbevochten overwinning op een sterke tegenstander hebben de Red Wings inderdaad laten zien veel beter te kunnen.

Detroit verstevigt met deze twee punten de tweede plaats achter de Vancouver Canucks in de Western Conference. Aangezien de achtervolgers van Boston in de Western Conference ook verloren, handhaaft de ploeg van coach Claude Julien zich op de derde plaats.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Red Wings en de Bruins:

Foto: i.a.cnn.net

Ook leuk om te lezen