MLS: NY, Columbus, Dallas en Portland naar Conference Finals

MSL-Playoff-Seeds

Afgelopen nacht stonden de terugwedstrijden van de Conference Semifinals op het programma. New York Red Bulls mocht thuis een 1-0 voorsprong verdedigen tegen DC United. Montréal ging met een 2-1 overwinning op bezoek bij Columbus. In het Westen kregen we dan het duel tussen FC Dallas en Seattle voorgeschoteld. Eindigen deden we met deel twee van Vancouver Whitecaps tegen de Portland Timbers.

New York Red Bulls (1) – (0) DC United

B8E5E27F350F1F18652C02C63B0746E6
Net zoals de heenwedstrijd vorige week werd dit een wedstrijd dat ons niet lang zal bijblijven. Een wedstrijd tussen twee rivalen wordt weleens meer gekenmerkt door de intensiteit en niet door het mooie voetbal. We kregen amper kansen te zien. New York voetbalde dan ook in een zetel, DC United moest scoren om nog enigszins kans te maken op de volgende ronde. DC Kon echter amper druk ontwikkelen, waardoor de Red Bulls nooit echt in de problemen kwamen. In de laatste minuten kon Wright-Philips de wedstrijd helemaal beslissen op de counter. New York wint zo met (2)1-0(0) en stoot door naar de Eastern Conference Final.

Columbus Crew (1) – (2) Montréal Impact

MTL
De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Columbus, na de 2-1 nederlaag van vorige week. Na amper vier minuten wist Kei Kamara al de score te openen. Let even op de heerlijke steekbal van Higuain.

Daarna was het spel meer in evenwicht. Het was dan ook een verrassing dat Montréal nog voor de rust kon gelijkmaken. Het was Duka (uit buitenspel?) die een klutsbal in doel kon verwerken. Zo ging Montréal terug virtueel door naar de volgende ronde, met een 1-1 gingen we pauze in.

In het eerste kwartier ging Montréal door op het elan van de laatste minuten in de eerste helft. Er waren kansjes voor Drogba, Bernier en Piatti. Maar Clark stond telkens op de goede plek. Het was daarentegen Columbus dat op voorsprong kon klimmen na een domme fout van Ciman in de zestienmeter. Kei Kamara ging achter bal staan, maar Bush ging de goede richting uit! Een goede tien minuten later kon Finlay de thuisploeg dan toch op voorsprong schieten.

Daarna probeerden beide teams nog, maar niets kon nog beletten dat we verlengingen kregen. In die verlengingen maakte Kei Kamara zijn penaltymisser recht door de 3-1 te maken. Opnieuw kon hij met een kopbal Bush kloppen. Montréal kreeg daarna nog een reuzenkans, maar Piatti schoot te overhaast. Het bleef bij (4)3-1(3) en daarmee gaat Columbus door naar de Eastern Conference Final.

FC Dallas (1) – (2) Seattle Sounders

Seattle
Deze wedstrijd leek op een droge 0-0 af te stevenen, maar toen kwam er een dolle slotfase die het verhaal van deze wedstrijd helemaal veranderde. Seattle leek alles onder controle te hebben, maar vijf minuten voor tijd kon Akindele dan toch het o zo belangrijke doelpunt voor Dallas maken. Virtueel ging FC Dallas nu door.

Toch voor enkele minuten, want in minuut 90 kon Chad Marchall de stand terug gelijkbrengen. Dallas in diepe rouw, Seattle ging uit hun dak. Virtueel gingen zij nu door.

Althans voor één minuutje, want in minuut 91 kon Walker Zimmerman de bal in doel werken. Wat een dolle minuten! Dallas wist met hun vreugde geen blijf. Het stond nu 2-1 en dat betekende dat we 30 minuten extra kregen!

In de verlengingen kregen we geen doelpunten te zien en moest het dus beslist worden op penalty’s. In de penaltyreeks werd Jesse Gonzalez de grote held door twee strafschoppen te stoppen van Seattle. FC Dallas won dus uiteindelijk deze wedstrijd met (3)2-1(3) en 4-2 in de penaltyreeks.

Vancouver Whitecaps (0) – (0) Portland Timbers

Portland

Na de 0-0 van vorige week in Portland was het moeilijk te zeggen wie nu in het voordeel was in de terugwedstrijd. Na de wedstrijd in Vancouver bleek dat het niet scoren van een uitdoelpunt vorige week de thuisploeg de das om deed. Na een half uur spelen kon Adi het levensbelangrijke uitdoelpunt voor Portland maken. Vancouver was nu genoodzaakt om minstens twee doelpunten te maken.

Vancouver zat echter niet in de wedstrijd en kon geen druk creëren. Portland kon dan ook zonder al te veel problemen de wedstrijd uit spelen en kon in de laatste minuten via de voet van Chara de boeken helemaal dicht doen door er 0-2 van te maken.

Zo won Portland met (0)0-2(2) en mag het in de Western Conference Final gaan opnemen tegen FC Dallas!