Peyton Manning loopt records mis in ‘eigen’ Indianapolis

Door

Denver Broncos v Indianapolis Colts

Het was voor Peyton Manning en de Denver Broncos (7-1) gisteravond om meerdere redenen een belabberde avond. Niet alleen werd de sterke defensie ontmanteld door de Indianapolis Colts (4-5), ook liep Manning in zijn ‘eigen’ Indianapolis een gigantische kans mis om twee illustere records van Brett Favre uit de boeken te gooien.

Favre
Zoals gezegd, gisteren stonden er twee records van Brett Favre op het spel, en Manning kreeg het ideale scenario gepresenteerd: een terugkeer naar Indianapolis, en een kans om de quarterback met de meeste overwinningen aller tijden te worden, en tegelijkertijd de meeste passing yards in de geschiedenis van de NFL te noteren. Twee records die voorlopig allebei nog op naam van Brett Favre zullen staan.

Reality check
Want, zoals gezegd, het ging toch fout. Uitgerekend tegen de Colts, die buiten hun eigen divisie een 0-5 record hadden, en afgelopen week als eerste maatregel besloten om offensive coordinator Pep Hamilton de wacht toe te roepen. Ze zouden geen schijn van kans maken tegen de Broncos die momenteel over een historisch sterke defensie beschikken.

Maar uiteindelijk ging Andrew Luck, die de afgelopen weken geen schim van zichzelf was, met een 27-24 overwinning voor de derde keer in vier ontmoetingen met Manning als overwinnaar van het veld. En de Broncos kregen te maken met een keiharde reality check waarin Peyton Manning het niet kon klaar spelen tegen één van de slechtste defensies in de NFL, terwijl ook hun eigen defensie het voor het eerst dit seizoen op pijnlijke wijze liet afweten.

De vinger van Talib
Het was diezelfde defensie, met sterren als Von Miller, T.J. Ward, Chris Harris en Aqib Talib die hun quarterback in de slotfase een kans ontnamen op een comeback, en daarmee ook een kans om in The House that Peyton built, zoals het Lucas Oil Stadium ook wel genoemd wordt, twee illustere records te verbreken.

In die defense zal met name Aqib Talib het niet in dank zijn afgenomen dat hij zichzelf in de absolute slotfase liet gaan, en daarmee de wedstrijd in het voordeel van Indianapolis beslechtte.

Peyton leeft voort in Indiana
Ondanks dat het verhaal van de carrière van Peyton Manning vandaag geen prachtig hoofdstuk kreeg bijgeschreven in de vorm van een overwinning op de Colts, staat het wel vast dat de naam van Manning, en dan met name zijn voornaam, vanwege zijn prestaties voor altijd zal voortleven in de staat Indiana. De staat waar hij groot werd, en waar ook heel veel kinderen zijn groot geworden met zijn naam: Peyton.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen