Tiental FC Dallas behoudt koppositie tegen Seattle

Door

FC Dallas v Los Angeles Galaxy
FC Dallas blijft koploper van de Major League Soccer. De ploeg van trainer Oscar Pareja hield ondanks een vroege rode kaart voor Kellyn Acosta Seattle Sounders op een 0-0 gelijkspel.

Afwezigheid grote namen
Beide ploegen kampten met de afwezigheid van grote namen in hun wedstrijdselectie. FC Dallas-topscorer Blas Perez en Seattle-aanvoerder Clint Dempsey waren met hun nationale ploeg op pad en de rappe aanvaller Obafemi Martins van Seattle haakte voor de wedstrijd af met een dijbeenblessure.

Seattle Sounders v Portland Timbers

Oude bekende
Bij de thuisploeg verscheen in de naam van David Texeira wel een oude bekende aan de aftrap. De spits van de Texanen speelde in het verleden voor FC Groningen en is in Dallas bezig aan zijn tweede seizoen.

Hinder
Seattle Sounders leek de meeste hinder te ondervinden van de afwezigheid van twee belangrijke basisspelers. Het team van Sigfried Schmidt werd pas in de tweede helft gevaarlijk, toen Chad Barrett een voorzet voor het doel van Chris Seitz kopte.

Wilde charge
De thuisploeg stond op dat moment al ruim een half uur met een man minder, nadat Kellyn Acosta kon inrukken voor een wilde charge op Andy Rose. Acosta raakte zijn opponent met de noppen rond de maagstreek en hoewel de scheidsrechter eerst het voordeel toekende aan Seattle, kon Acosta even later alsnog vroegtijdig douchen.

Geen vuist maken
Dallas raakte na de rode kaart nog een keer de lat uit een vrije trap en Fabian Castillo, het grote talent van het team, was uit een individuele actie nog dicht bij een doelpunt. Het tiental kon echter niet echt een vuist maken.

Vizier niet op scherp
Seattle had via Barrett en Rose nog wel twee goede mogelijkheden om de winst alsnog te claimen, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Een puntendeling was het terechte gevolg.

Teleurstellende zevende plek
Dallas heeft nu tien punten uit vier wedstrijden en leidt daarmee de MLS. Vancouver Whitecaps volgt hen op de hielen met negen punten. De Sounders, die vorig jaar nog de Supporters Shield wonnen, staan met vier punten uit drie wedstrijden op een teleurstellende zevende plek.

Recap

Ook leuk om te lezen