MLS Play-offs: Underdogs doen een uitstekende zaak

MSL-Playoff-Seeds

Na twee weekjes afwezigheid, door de interlandbreak, werd er terug gevoetbald in de Major League Soccer. We zijn ondertussen beland bij de Conference Finals. Er zijn nog vier teams over die mogen dromen van de titel. New York Red Bulls en Columbus strijden in het Oosten voor een plekje in de finale. In het Westen nemen Portland en Dallas het tegen elkaar op om het Westen te mogen vertegenwoordigen in de MLS Cup op zondag 6 december.

Columbus Crew – New York Red Bulls

63E7D3AACE8E22961B4B1554A30344BF

De twee beste teams in de reguliere competitie uit het Oosten ontmoeten elkaar in de Eastern Conference Final. New York Red Bulls had amper problemen met DC United en wonnen dan ook twee keer met 1-0. Columbus, daarentegen, had heel wat meer moeite met Montréal. Pas na verlengingen konden ze via een kopbaldoelpunt van Kamara afstand nemen en zich verzekeren van een plekje in de Conference Finals. Vannacht stond deel 1 op het programma.

Columbus had het gevoel dat ze vandaag het verschil moesten maken, want in New York gaan winnen is geen sinecure. Columbus kon zich geen betere start inbeelden, na amper negen seconden was het al feest na een doelpunt van Justin Meram. Het snelste playoff-doelpunt ooit in de MLS.

De Red Bulls hadden even wat tijd nodig om te bekomen van deze vroege klap. De ploeg uit New York waren een schim van de dominante ploeg van de afgelopen weken/maanden. Columbus rook bloed en ging verder door op hun elan. In de laatste minuten van de wedstrijd leverde dat dan ook nog een doelpunt op. Na een schitterende actie van Cedric had Kamara de bal maar binnen te tikken.

Columbus won dus vrij makkelijk met 2-0 van New York Red Bulls, daarmee nemen ze een heel grote optie op de MLS Cup Finale. New York heeft dus nog heel wat werk voor de boeg volgende week. Een doelpuntje van Columbus betekent dat de Red Bulls minstens vier keer moet scoren.

Portland Timbers – FC Dallas

8A5DE1BC24429FCD472156499554CEC0

In de Western Conference Final staan FC Dallas en Portland tegenover elkaar. FC Dallas sloot de reguliere competitie als leider af in het Westen en zijn dan ook favoriet, maar Portland is zeker niet kansloos. FC Dallas moet het vooral hebben van hun goede thuisreputatie. Op verplaatsing hebben ze dit seizoen nog maar vijf keer kunnen winnen. Portland moest dus hun kans grijpen in de heenwedstrijd, daarin konden ze wel niet rekenen op sterkhouders Valeri en Wallace.

Dat FC Dallas matig presteert werd nog maar eens bewezen in Portland afgelopen nacht. Het was de thuisploeg die na 22 minuten spelen op voorsprong kwam na niet zo’n mooi doelpunt, maar ook deze tellen in het voetbal.

In de tweede helft werd het zelfs 2-0 na een zondagsschot van Asprilla, wat een geweldig doelpunt. Kanshebber om het doelpunt van de play-offs te worden!

Wat later kon Dallas dan toch tegenscoren, een heel belangrijk doelpunt. Om nog wat kans te maken in de terugronde is een doelpunt op verplaatsing van levensbelang. Het was Texeira die de goal op zijn naam mocht schrijven. Daarna hinkte de thuisploeg op twee gedachten: gaan voor dat derde doelpunt of de voorsprong verdedigen? Uiteindelijk scoorden ze op corner met wat geluk dan toch de 3-1.

Met deze 3-1 nederlaag staat FC Dallas voor een heel moeilijke opdracht. Gelukkig voor hun hebben ze een uitdoelpunt weten te maken, waardoor een 2-0 in eigen huis volstaat, maar één doelpunt van Portland en het wordt een stuk moeilijker.

Foto’s: Goal.com