Carolina vs. Redskins

SportAmerika Football Pool: koploper loopt verder uit

Door

Carolina vs. Redskins

Week 13 was de week van de upsets. De Dolphins, Redskins en Bengals zijn dit seizoen de zwakke broeders in de NFL. Deze week wisten ze echter alle drie te winnen van respectievelijk de Eagles, Panthers en Jets. Voor koploper Robin van Grieken had dit geen gevolgen. Hij had geen van de drie upsets goed, maar zijn overige voorspellingen waren bijna perfect. Daardoor breidde hij zijn voorsprong uit tot vijf punten. De weekwinst wordt gedeeld door nummer twee Janno van Daal en Maarten Vrijsen. Beiden voorspelden 11 wedstrijden goed en zaten met 56 punten het dichtst bij de totaalscore (67) van het MNF-duel tussen de Seahawks en Vikings. Geen enkele deelnemer verwachtte 67 punten op maandagavond.

Top 25 na week 13
Top 25 na week 13

In week 13 wonnen de laaggeklasseerde Bengals, Dolphins en Redskins verrassend. Slechts zes deelnemers hadden de winst van Cincinnati verwacht en twee minder hielden rekening met een overwinning van Miami. Dat Washington zou winnen van Carolina had niemand voorspeld. Verder rekenden ook weinig spelers op Titans en Bills die zouden zegevieren. Er waren wel enkelen die rekenden op upsets bij andere duels. Zo waren er twee die de Giants zagen winnen tegen de Packers en dachten er even zoveel dat de Falcons de Saints zouden verslaan. Een grote collectieve misstap was de blinde keuze voor de Patriots. De mannen van Belichick konden weinig inbrengen tegen de Texans.

EEN BELANGRIJKE WEEK VOOR DE AFC

In week 14 zijn er twee duels die grote invloed kunnen hebben op de #1 seed in de AFC. De New England Patriots nemen het op tegen de Kansas City Chiefs. In deze ontmoeting is het vooral de vraag of de Patriots defense de Chiefs offense in toom kan houden. De offense van New England is slecht en dus heeft men de defense nodig om mee te kunnen doen. In Buffalo nemen de Bills het op tegen de Ravens. Voor Buffalo is het een mogelijkheid om een stap te zetten naar een mogelijke divisiewinst. Daarvoor is, naast een overwinning op Super Bowl-kandidaat Baltimore, ook een Patriots-verlies nodig. Momenteel hebben de Ravens de leiding als het gaat om de #1 seed, maar verlies tegen de Bills en winst van de Patriots neemt hen de leiding weer uit handen. Een spannende wending van het AFC slot vraagt hoe dan ook om upsets. Onder de afbeelding lees je wat de redactie dit weekend ziet gebeuren.

Picks van de top 25 van het weekklassement (week 12)
Picks van de top 25 van het weekklassement (week 12)

WEEK 14 UPSETS


Luuk Dokter: de Bills verslaan de Ravens

Buffalo heeft een elite defense en de offense is onder leiding van Josh Allen steeds verder gegroeid. Baltimore is een driekoppig beest met een veelzijdige Lamar Jackson, een redelijk goede defense en een sterke running game. Als we kijken naar de afgelopen duels van Baltimore moet het echter voldoende zijn voor de winst om de support cast van Jackson te neutraliseren. De Buffalo defense is daar de uitgelezen kandidaat voor. Verder is het een revenge game voor wide receiver John Brown. Brown kent een zeer consistent seizoen en is van grote waarde voor Buffalo.

Toon Aerts: de Cincinnati Bengals verslaan de Cleveland Browns

De Cleveland Browns zijn helemaal aan het wegzakken. Het eens zo veelbelovende team laat niet meer zien waarom het in de voorbereiding zo gehyped werd. Er heerst anarchie in de kleedkamer en de sterspelers presteren niet naar wens. Vooral de connectie Baker-OBJ brengt niet het verhoopte resultaat. De Bengals hebben net hun eerste zege van het seizoen op zak en quarterback Andy Dalton lijkt weer plezier te hebben in het spelletje. Nadat hij eerder dit seizoen naar de bank verwezen werd, lijkt de druk er nu af te zijn voor de Red Rifle. De Bengals gaan het laatste spatje hoop van de Browns definitief begraven.

Ton de Vries: de Los Angeles Rams verslaan de Seattle Seahawks

Seattle heeft het er een kunst van gemaakt om wedstrijden nipt te winnen. Dat lukte weer tegen de Vikings, maar het verschil was klein. De Seahawks hebben een korte week en er wordt gespeeld in LA. De Rams spelen voor hun laatste playoff kansen en staan momenteel slechts 1 game achter op de Vikings. Todd Gurley wordt steeds meer ingezet en dat was broodnodig. Ik voorspel weer een spannende wedstrijd, maar ik vrees voor de Seahawks dat de tank in het laatste kwart leeg is.


Veel succes in week 14 van de SportAmerika Football Pool!

Coverfoto: Bob Donnan / USA Today Sports

Ook leuk om te lezen