Dolphins zetten Sparano op straat

Door

Enkele uren nadat de Miami Dolphins kansloos met 26-10 onderuit waren gegaan in eigen huis tegen de Philadelphia Eagles werd er afscheid genomen van headcoach Tony Sparano.

Een echte verrassing kan dit besluit niet genoemd worden. Nadat er eind vorig seizoen al gekeken werd naar een opvolger, besloot eigenaar Stephen Ross hem toch nog een kans te geven.

Tevergeefs, aangezien de Dolphins dit jaar weer dramatisch aan het seizoen begonnen. Met een 0-7 record werd het seizoen begonnen en lange tijd leken de Dolphins samen met de Indianapolis Colts uit te gaan maken welk team het slechtste record uit de NFL zou krijgen.

Echter, van de voorgaande vijf wedstrijden werden er zowaar vier winnend afgesloten en hierdoor leek de kans aanwezig dat de headcoach het seizoen af mocht maken.

Ross was duidelijk waarom hij zijn headcoach had laten gaan. ,,De resultaten spreken voor zich. We willen een winnende organisatie worden en daarom besloot ik om deze beslissing nu al te maken. Dit geeft ons nu extra tijd om te bouwen aan succes,” aldus de eigenaar.

Todd Bowles, de assistent van Sparano, zal de resterende drie wedstrijden als interim-headcoach afmaken.

 

De 50-jarige Sparano kende in vier jaar tijd bij de Dolphins een 29-32 record. Zijn eerste seizoen was meteen de meest succesvolle, aangezien hij toen met een 11-5 record beslag wist te leggen op de AFC East titel. In de strijd om een wildcard ticket werd toen verloren van de Baltimore Ravens.

Aan deze hoopvolle start kon geen vervolg gegeven worden. Voor het derde jaar op rij zal het seizoen met een negatief record afgesloten worden. Dat gebeurde voor het laatst in de jaren ’60 bij de Dolphins.

Foto: flickr.com

 

Ook leuk om te lezen