Giants houden vertrouwen in Coughlin

Door

Nadat de New York Giants zich zondag voor het tweede jaar achter elkaar niet wisten te plaatsen voor de play-offs, lijken er voor head coach Tom Coughlin geen consequenties aan verbonden te zijn.

John Mara, eigenaar van de Giants, verklaarde maandag nog volkomen achter Coughlin te staan. ,,We moeten het afgelopen seizoen zeker goed analyseren, maar ondanks alle druk van de buitenwereld durf ik te stellen dat Tom volgend jaar gewoon onze coach is. Wij hebben nog volkomen vertrouwen in hem.”

Later die dag meldde Steve Tisch, mede-eigenaar van de Giants, dat er zelfs een kans bestaat dat de club uit New York het contract met de 64-jarige coach zelfs willen open breken. ,,We gaan op korte termijn met Tom om de tafel zitten over zijn contract. Daarbij sluiten wij niet uit dat we zijn contract gaan verlengen.” De Giants staan er bekend om aflopende contracten van headcoaches voor ingang van het laatste contractjaar te verlengen. Coughlin heeft nu nog één jaar open staan van zijn deal uit 2008.

De coach zelf blijft nuchter onder al het nieuws. ,,Het enige dat ik wil is dat ik nog een aantal jaar kan coachen in de NFL. Het liefste ga ik door tot mijn zeventigste verjaardag.” De Giants eindigden dit seizoen met een 10-6 record, maar misten hierdoor net de wildcard voor de play-offs.

Foto: nypost.com

Ook leuk om te lezen