Orioles-pitcher Simon verdacht van moord

Door

Het nieuwe jaar is slecht begonnen voor de Baltimore Orioles. Relief pitcher-Alfredo Simon is namelijk in de Dominicaanse Republiek opgepakt als hoofdverdachte in een schietpartij met dodelijke afloop die plaatsvond tijdens Oudejaarsnacht.

De 29-jarige pitcher heeft zich maandagavond bij de politie gemeld. Volgens zijn advocaat heeft Simon inderdaad een vuurwapen gebruikt, maar deed hij dat om tijdens oudejaarsavond vreugdeschoten te lossen.

Julio Lugo, zijn teamgenoot vorig seizoen bij de Orioles, was maandagavond aanwezig toen Simon zich meldde bij het politiebureau. ,,Hij is erg angstig, aangezien hij weet dat hij kogels heeft afgevuurd.” Mocht Simon schuldig zijn, dan hangt hem een gevangenisstraf van 30 jaar boven het hoofd.

Ondertussen hebben de Orioles John Stocktill, behartigt de technische zaken van de club uit Baltimore, richting de Dominicaanse Republiek gestuurd. ,,De reden van mijn bezoek is om precies na te gaan wat er allemaal is gebeurd. Daarna zullen wij pas actie gaan ondernemen,” vertelde Stocktill voor vertrek.

Simon maakte op 6 september 2008 zijn debuut in Baltimore. Het afgelopen seizoen was hij goed voor een 4-2 record met een ERA van 4.93 en noteerde hij tevens 17 saves.

Foto: blog.prorumors.com

Ook leuk om te lezen