Kris Medlen domineert in zege Braves

Door

Andrelton Simmons
Kris Medlen is de omgekeerde Stephen Strasburg. De 26-jarige pitcher van de Atlanta Braves miste vorig jaar een groot deel van het seizoen met een elleboog blessure, hij werd dit jaar rustig gebracht als reliever uit de bullpen en is nu fit genoeg om samen met het team op jacht te gaan naar de postseason, terwijl Strasburg niet meer in actie komt voor de Washington Nationals.

Kris Medlen
Medlen domineerde afgelopen vrijdag tegen de Nats en gooide in zeven innings een career high dertien strikeouts en moest één punt toestaan, een homerun van Bryce Harper. De Braves wonnen de wedstrijd met 2-1 in de negende inning nadat shortstop Ian Desmond een geslagen bal van Tyler Pastornicky niet goed verwerkte, waardoor Andrelton Simmons (foto) de winnende run over de thuisplaat kon lopen.

Craig Kimbrel pakte de overwinning door drie keer drie slag te gooien in de negende inning. De jonge closer van de Braves schroeft zijn totaal daarmee op naar 101 strikeouts in 54.1 innings. Absurd. Medlen kan er zelf ook wat van. Zijn cijfers in de maand augustus: 35.2 IP, 27 H, 2 R, 35 K, 0.50 ERA. Zijn cijfers in de maand september: 15 IP, 9 H, 3 R, 15 SO, 1.20 ERA.

Het zou zomaar kunnen dat de Nationals en de Braves elkaar tegenkomen in de NLCS. De Nationals gaan vier aan kop in de eigen divisie en de Braves gaan aan de leiding in de Wild Card race.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen