Oorzaak Crosby’s klachten eindelijk bekend

Door

Dinsdag hebben we jullie al bericht over de conditie van Sidney Crosby, maar later op de dag zijn in een persconferentie door Crosby zelf en Ray Shero, de general manager van de Penguins, wat nieuwe feiten uit de doeken gedaan.

Het nieuws van een geplande persconferentie riep al de nodige vraagtekens op aangezien men niet echt wist wat er verkondigd zou gaan worden. Aangezien Crosby alweer twee dagen op het ijs had getraind, leek het voor de hand te liggen dat het geen al te slecht nieuws zou zijn voor de Penguins-fans.

Nadat de persconferentie nog een keer was uitgesteld (wellicht om de spanning wat op te voeren) kwam er uiteindelijk (relatief) goed nieuws in een persbericht. Crosby had geen nekwervels gebroken, maar kampte met letsel aan de weke delen in zijn nek. Dit is natuurlijk nog steeds geen fijne blessure, maar het is duidelijk minder erg dan het alternatief en daarnaast is het goed te behandelen.

De specialisten die zich recentelijk over Crosby’s kwetsuur hebben gebogen, hebben ook aangegeven dat het heel goed mogelijk is dat de naweeën van de hersenschudding waar de speler weer last van had ook symptomen kunnen zijn van deze nekblessure.

Het is overigens duidelijk sinds wanneer Crosby met deze nekwervelblessure te kampen heeft. Dit zou dertien maanden geleden kunnen zijn toen hij de hersenschudding opliep die hem zo lang aan de kant heeft gehouden, maar hij kan hem net zo goed in zijn laatste wedstrijd tegen de Boston Bruins, op 5 december 2011, hebben opgelopen.

De specialisten kunnen echter wel met zekerheid zeggen dat de blessure geen bedreiging is voor de carrière van Crosby. De Penguins houden zelfs goede hoop dat hun sterspeler dit seizoen nog kan terugkeren in het team al zullen ze uiteraard wel uiterst voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat zijn rentree niet te vroeg zal plaatsvinden.

„Deze nekblessure is wellicht de oorzaak van al zijn problemen en als we dit onder controle kunnen krijgen, zou dat natuurlijk fantastisch nieuws zijn,” aldus Shero. „Geen enkele arts heeft in ieder geval aangegeven dat hij uitgeschakeld zou zijn voor de rest van het seizoen of dat zijn carrière in gevaar komt. We gaan er dus alles aan doen om de symptomen die hij nu ervaart onder de duim te krijgen zodat hij weer terug kan keren in het team”

Crosby zelf geeft aan dat hij zich een stuk beter voelt dan twee weken geleden en dat hij enorm blij is dat hij weer met een aantal teamgenoten (de eveneens van een blessure terugkerende Jordan Staal en Simon Despres) op het ijs oefeningen kan doen.

„De kans is groot dat de problemen met mijn nek de oorzaak zijn van de symptomen die lijken op de naweeën van een hersenschudding, ” aldus de captain. „Ik hoop maar dat dit het geval is en dat mijn situatie door middel van gerichte behandeling zal verbeteren en dat ik eindelijk van deze klachten af zal komen. Het enige wat nu belangrijk voor mij is dat ik weer in actie kan komen en daar ga ik alles voor doen.”

Bekijk hier de persconferentie van Shero en Crosby:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen