Matt Greene (LA Kings) lange tijd uitgeschakeld

Door

Los Angeles Kings v New Jersey Devils - Game One

Niet bepaald een bericht waar de Los Angeles Kings op zaten te wachten, maar verdediger Matt Greene heeft in de verloren openingswedstrijd van zaterdag een ernstige rugblessure opgelopen en zoals het er nu naar uitziet is Greene voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Dat is een fikse aderlating voor de verdedigend kampioen, die ook aanvoerder Anze Kopitar nog enige tijd moeten missen en uitgerekend in de verdediging weinig serieuze vervangers kennen. De ploeg uit Hollywood was afgelopen week al naarstig op zoek naar een extra verdediger, maar waar het toen een luxe leek, is het nu een must.

Greene is alternate captain bij de Kings. De 29-jarige Amerikaan was met zes punten een stabiele en belangrijke factor in de play-offs van afgelopen seizoen en moest samen met Drew Doughty en Willie Mitchell de kern gaan vormen van de LA defense.  De voormalig speler van de Edmonton Oilers, die hem in 2002 als 44ste overall hebben gedraft, zou beginnen aan het voorlaatste seizoen van zijn vijfjarige contract, welke een cap hit heeft van 2,95 miljoen dollar per seizoen.

Het is voor de Kings te hopen dat ze spoedig een vervanger kunnen aantrekken en niet defensief even zwak eindigen als een van de andere clubs die het Staples Center met enige regelmaat betrekt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen