POLL: Wat is jouw NHL Play of the Week?

Door
at SAP Center on November 5, 2015 in San Jose, California.

Deze week hebben we weer een selectie gemaakt van de beste goals en saves. Nu is de vraag aan jou: Wat vind jij dé NHL Play of the Week? Geef het aan in de poll hieronder!

Super Marleau

Deze week was Patrick Marleau vooral in het nieuws met vragen over zijn toekomst in San Jose. De rol van de topscorer allertijden van de Sharks wordt steeds kleiner. Na het afnemen van zijn C gaan er al langer geruchten. Door zijn no trade clausule heeft Marleau zelf de touwtjes in handen. Hij zou openstaan Voor een ruil naar de de Kings, Ducks en Rangers. Een mooi lijstje…

Maar gelukkig houdt de 36-jarige aanvaller zijn koppie er wel bij als hij op het ijs staat. Eerst pikt hij handig de puck op tussen de skates van Ekblad. Vervolgens doet hij alsof Petrovic en Montoya er niet staan.

Heeft iemand nog NHL94 op de Nintendo?

Top cheese. Glove side.

In Minnesota staat een topploeg. Zesde in de NHL en derde in de Central Division. In een niet zo ver verleden waren de Wild de New Jersey Devils van de Western Conference. Dat is nu niet meer zo. Met onder andere Thomas Vanek in de gelederen is er genoeg te genieten in de North Star State. Deze goal is pure klasse. Schijnbeweging naar binnen. De verdediger hapt. Door de beentjes. Buitenom. Top cheese. Gloveside.

Hoezo, moeilijke hoek?
In Dallas kijken ze weer graag naar de Stars. De ploeg speelt oogstrelend ijshockey. Staan bovenaan de ijzersterke Central Division en tweede op de NHL Power Ranking. Als je bottom six ook nog highlight reel goals gaat maken, is niemand veilig voor de dadendrang van de Stars. Vernon Fiddler komt langs de boarding en denkt vlak voor de goallijn: “ik ga gewoon even met mijn backhand top shelf”. En zo geschiedde….

Desperation Save Johnson

Prachtige goals moeten worden afgewisseld met prachtige saves. Deze week twee supersaves. De eerste is van Chad Johnson. De Tampa Bay Lightning hebben bovengemiddelde goalscorers in de gelederen. Een doel open laten is dan niet zo verstandig. Kucherov dacht aan een makkie. Helaas…. Chad Johnson brengt redding!

Desperation save Markstrom

Wat Johnson kan, kan ik ook, moet Jacob Markstrom hebben gedacht. Tijdens zijn verblijf bij de Florida Panthers was Markstrom de beste goalie buiten de NHL. Tot op heden heeft hij nog steeds geen vaste plek tussen de palen weten de bemachtigen . Door een blessure speelde hij pas deze week zijn eerste NHL wedstrijd van het seizoen. Winst en 42 saves. Not too shabby. Maar niet alles was briljant. Vanaf jonge leeftijd leer je; NIET VOOR JE EIGEN GOAL LANGS!

Hij herstelt zich echter uitstekend.

Stem op jouw Play of the Week!

Wat is jouw NHL Play of the Week?

Super Marleau
Top cheese. Glove side.
Hoezo, moeilijke hoek?
Desperation save Johnson
Desperation save Markstrom

Poll Maker

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen