Dodgers maken einde aan losing streak

Door

Los Angeles Dodgers’ pitcher Chad Billingsley hield het zondag acht innings vol tegen de St. Louis Cardinals zonder een run toe te laten, en de Dodgers wonnen de wedstrijd met 2-1. Centerfielder Mark Kemp sloeg een home run in de negende inning waardoor er twee spelers konden scoren.

Hiermee kwam er een einde aan een serie van vijf wedstrijden waarin de Dodgers niet meer wisten te winnen.

De home run van Kemp kwam er na een worp van closer Ryan Franklin, die na al vier kansen op een save heeft vergooid. ,,Hij gooide een bal over het midden van de plaat en ik hield mijn handen stil,” zei Kemp. ,,Hij heeft een goede sinker en een goeie curveball, dus gooit hij op veel plaatsen. Je moet de pitch over het midden afwachten en je handen stilhouden, net zoals ik het deed.”

Door de overwinning wist de Dodgers te vermijden dat ze thuis een serie van vier wedstrijden verliezen met 0-4.Dat gebeurde voor het laatst in 1993, toen de Colorado Rockies op bezoek kwamen. ,,Het was één van die zware periodes waar het niet ging zoals we het wilden, maar we lieten onze hoofden niet hangen,” zei rightfielder Ethier. ,,We hebben een manier gevonden om ons terug te knokken.”

Cardinals’ pitcher Chris Carpenter liet vijf hits toe over zeven innings, gooide zes batters uit en liet niemand naar de eerste honk wandelen en heeft een 1.57 ERA in negen starts tegen de Dodgers.

Billingsley liet amper twee hits toe in acht innings, gooide 11 batters uit en liet ook niemand wandelen.

Los Angeles neemt het vanavond thuis op tegen de Atlanta Braves, St. Louis heeft een bye.

Foto: kingsofcork.com

Ook leuk om te lezen